Friends2Friends Ultra Trailruntrektocht

9 dagen Ultra genieten van een AlpenTraverse van Zwitserland naar Italië

Tijdens ons reisleven ontmoeten we prachtige mensen. Het klikt, we beleven bergen avonturen, delen de liefde voor de bergen en van het trailrunnen. En dan ontstaat een bruut plan. Want stel je voor dat we van het ene berghuis naar het andere berghuis kunnen trailen. Hoe gaaf zou dat zijn? Van Berner-Oberland in Zwitserland naar de Aosta vallei in Zwitserland. Dat wordt FEEST!

Tijdens deze eerste Friends2Friends Trekking zullen we ons avontuur starten bij onze vrienden Maarten & Maartje. Ze hebben een fijne accommodatie in Meiringen in het indrukwekkende Berner Oberland in Zwitserland. Vanaf deze plek trekken we in 9 dagen door de Alpen naar de Aosta Vallei in Italië naar de inspirerende casa van Allard & Jantiene. Een tocht van 280km met 18000hm waarin we onze vriendschap met je delen en samen maximaal gaan genieten van deze unieke reis.

Voor wie

Deze tocht is een uitdaging voor fitte lopers. We verwachten dat je in staat bent om met een rugzak van zo’n 6 tot 7 kg meerdere dagen achter elkaar te lopen. De afstanden per dag zijn tussen de 30 tot 55 km met 1800 – 2500 hoogtemeters. Qua tempo kun je vlakke halve marathon binnen 1.50 uur lopen. Loop jij regelmatig een marathon of trailwedstrijden van 30 km tot ultra? Dan ben jij de geschikte kandidaat voor deze beleving. We vragen van je om bij minimaal één van onze trailrunclinics aan te sluiten zodat we je alvast kunnen leren kennen.

Het verblijf

De eerste dag word je verwelkomt door onze vrienden Maarten & Maartje en hun gezin in Spring Inn. De overige dagen slapen we in berghutten met beperkte faciliteiten. In een aantal hutten kan een (warme) douche worden genomen, bij andere hutten is dat niet mogelijk. Er wordt in de hutten geslapen in een lager. Bij de meeste hutten is er wel een mogelijkheid om kleren uit te spoelen en jezelf te wassen bij de wasbak. De laatste nacht sluiten we af in Casa di Montagna Thouraz in Italië, de casa van Allard & Jantiene.

Groep & begeleiding

De reis is onder leiding van een ervaren International Mountain Leader en twee Trailbuddy’s. De reis gaat door vanaf 6 trailers en er kunnen maximaal 15 trailers mee.

Programma

zaterdag | Aankomst in Meiringen in Zwitserland

Vol goeie energie vertrek je vandaag uit Nederland naar Meiringen. Vandaag doen we een kleine warming up om de benen te strekken, dit kan een stukje rennen zijn of een wandeling. Na het diner krijg je een briefing met de laatste details over de week. Dagelijks zullen we de tocht van de volgende dag met je doornemen.

Overnachting in Spring Inn, de heerlijke accommodatie van onze vrienden Maarten & Maartje

Etappes

Het programma van de trailrundagen houden we nog geheim en maken we de komende maanden stukje voor stukje bekend!

zondag | Terugreis naar huis

Na een laatste ontbijt in Thouraz pakken we langzaamaan in. Met een enorme berg aan ervaringen, indrukken en mooie verhalen.

Vervoer tijdens de reis

Door de moeilijke bereikbaarheid van de hutten, zullen we zelf onze kleding voor de hele tocht mee moeten nemen. Het is niet nodig om voor een week aan eten mee te nemen, want in de berghutten worden we goed verzorgd met avondeten en ontbijt. Lunch kunnen we onderweg nemen bij andere hutten en dorpjes waar we langs komen. Mogelijkheid tot inkopen van energierepen zal er niet zijn, dus daarvan zullen we toch een voorraadje bij ons dragen. Voldoende zakgeld is noodzakelijk om in de hutten en dorpjes versnaperingen (of zelfs een biertje) te kunnen kopen.