Ontdek het trailrunnen in het lentegroen van de Hoge Vogezen

Deze week is echt iets voor jou als je je relatief vlakke trailrunervaring wilt uitbreiden met meer klimmen en dalen.

Elke dag trailen we 10 tot 15 km door de prachtige Hoge Vogezen. We zoeken de mooiste trails op waarbij je kennismaakt met verschillende ondergronden zoals bos, wortels, rots en wat we onderweg tegenkomen. Laat je verrassen! Onderweg krijg je persoonlijke tips om te leren hoe je makkelijker kunt klimmen en dalen. We verblijven in de comfortabele en authentieke accommodatie La Vie Verte waar we goed verzorgd worden.

Voor wie

 • Je bent gek op de natuur en een actief buitenleven
 • Je bent minimaal twee jaar geleden gestart met hardlopen
 • Je bent gewend regelmatig te sporten
 • Je kunt een maand voor vertrek zonder problemen 20 kilometer (heel rustig) hardlopen
 • Je geniet van heel veel buiten zijn gecombineerd met een comfortabel verblijf

Accommodatie

Ons thuis voor deze week is La Vie Verte. Het is zo’n vakantieadresje dat je eigenlijk geheim wilt houden (zodat het er altijd lekker rustig blijft ;). Het ligt midden in de natuur, weg van de platgelopen paden, verstopt voor de massa. De eerste dagen gaan we vanuit huis de trails op, in de middag kun je met een boek bij het kabbelende beekje zitten om op te laden voor je volgende trail. ‘s Avonds is het heerlijk nagenieten van de dag bij het kampvuur in de tuin. Dat de locatie een voormalige textielfabriek is waar je de historie kunt voelen maakt het extra speciaal.

In de gezellige huiskamer staan grote houten tafels waar het eten wordt geserveerd. Er is een zithoek rondom de houtkachel waar een vuurtje brandt, een minibieb, spellen en stapels tijdschriften.

Het eten

Elke dag staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar met ruime keuze in diverse soorten brood, verschillende zuivelproducten, zoet & hartig beleg, fruit, ei. Voor €5,50 is er de mogelijkheid om bij het ontbijt zelf een lunchpakket te smeren, plus wat extra’s voor onderweg. ‘s Avonds genieten we van een gezond en lekker driegangenmaaltijd met veel variatie en groenten.

Waar wil jij slapen?

Verblijf in appartement

Verblijven kun je in twee royale appartementen en een kleinere studio. Er kunnen 13 trailers in een comfortabele 2, 3 of 4 persoons slaapkamer verblijven. De badkamers bij de appartementen en studio hebben allemaal een ligbad en aparte douche. De appartementen zijn in hun geheel beschikbaar, dus je kunt ook gebruik maken van de ruime woonkamer. Ook de volledig uitgeruste keukens mogen uiteraard gebruikt worden om thee en koffie te zetten of een taart te bakken ;-).

Verblijven in eigen tent

Je kunt ook met eigen tentje kamperen op het grote buitenterrein. Een heerlijk natuurveld tegen de helling naast een kabbelend beekje. Voor de kampeerders is een sanitairruimte in het hoofdpand beschikbaar, waar 3 douches zijn en 2 toiletten.

Groep & begeleiding

De reis is altijd onder leiding van een ervaren International Mountain Leader en een (assistent) hardlooptrainer. De reis gaat door vanaf 10 trailers en er kunnen maximaal 20 trailers mee.

Paklijst

Bekijk onze paklijst om te controleren of je nog iets nodig hebt.

Programma

Het exacte programma is nog niet bekend, maar het basisprogramma is als volgt:

 • 07.30 uur rek & strek
 • 08.00 uur ontbijt
 • 09.00 uur klaarmaken
 • 09.30 uur we gaan de trails op!
 • 18.00 uur workshop (op zondag, maandag, woensdag en donderdag)
 • 19.00 uur einde workshop
 • 19.30 uur diner

Zaterdag | Reisdag

Vandaag gaat het feest beginnen! Je reist op eigen gelegenheid naar Saint-Maurice-sur-Moselle in Frankrijk. We denken graag met je mee als je wilt carpoolen. Met de trein reizen kan ook. Aan het einde van de middag leren we elkaar kennen in de tuin van La Vie Verte. Rond 19.30 uur genieten we van een heerlijk diner.  Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je eind van de middag met ons mee voor een relaxte trail om huis.

Maximaal 4 km 

Zondag | De eerste trails in de bergen!

Vandaag starten we met het trailrunnen vanuit La Vie Verte. We verdelen de mooie paden rondom ons thuis in 2 etappes. In de ochtend ligt de nadruk op een techniektraining en in de middag is het slim om voor opgeladen camera’s te zorgen, want we trailen we voor de mooiste uitzichten en plekjes die alleen de locals kennen.

Workshop over ‘Trailen in de bergen: deel 1’.
International Mountain Leader Maaike deelt haar kennis over weerkunde en terreinkunde. De kennis gaan we de komende dagen zo nu en dan herhalen op de trails. We vinden het leuk als je je vraag gelijk stelt als die buiten in de natuur in je opkomt.

Tussen de 10 en 12 km met zo’n 600 hoogtemeters

Maandag | Tour du Maison

Ook vandaag vertrekken we vanuit huis, we maken een mooie lange en niet al te zware trail en zoeken een fijne lunchplek met mooi uitzicht.

Workshop over ‘Trailen in de bergen: deel 2’.
International Mountain Leader Maaike deelt haar kennis over kaartlezen en gps. Ook deze kennis gaan we zo nu en dan herhalen op de trails. We vinden het leuk als je je vraag gelijk stelt als die buiten in de natuur in je opkomt.

Tussen de 10 en 12km met zo’n 600 hoogtemeters

Dinsdag, woensdag en donderdag | Verkennen van de Hoge Vogezen

Op deze dagen rijden we elke dag een stukje met de auto, zodat we aan het einde van de week kunnen zeggen dat we het mooiste en beste van de Hoge Vogezen hebben gezien. Denk aan  de Grand Ventron, de Thannerhubel, Tour de Lac des Perches en de Grand Ballon. We zullen de trails afwisselend inrichten met klimmen en dalen, verschillende terreinen, langs meertjes, door bossen, zodat je na de inspanning steeds weer wordt verrast door heerlijke uitzichten.

Elke dag kun je uitkijken naar een trail tussen de 12 – 15 km met zo’n 1000 tot 1200 hoogtemeters

Woensdag: Workshop ‘Train het trailen’
Wat is er allemaal te beleven in het trailrunnen. Wat is je droom en waar kijk je naar uit? We vertellen je over het verschil tussen trailrunnen, bergtrailen, een vertical en skyraces en Jantiene deelt haar persoonlijke kennis en ervaring over trainingschema’s.

Donderdag: Workshop ‘Kracht!’ 
Tijdens deze workshop delen Maaike en Jantiene hun kennis en ervaring over fysiek en mentale kracht tijdens het trailrunnen.

Vrijdag | Koninginne etappe

Oehlalala …. voor deze bestemming laten we ons influisteren door de locals! Het wordt een dag om extra te genieten van de inmiddels vertrouwde beweging van het trailen door de Vogezen, heerlijke uitzichten en uiteraard een fijne lunchplek.

15 km en zo’n 1200 hoogtemeters
Maar … als we een bijzondere plek jullie met jullie willen delen, kan de trail een paar kilometer uitlopen.

Zaterdag | Reisdag

Met een hoofd en trailbenen vol herinneringen reis je vandaag na het ontbijt weer terug naar huis.

Heen- en terugreis

Deze Trailrunweek is in Saint-Maurice-sur-Moselle in Frankrijk.

Met de auto
Saint-Maurice-sur-Moselle is goed te bereiken in zo’n 6 uur vanaf Utrecht.

We stimuleren carpoolen!
Na inschrijving voegen we je toe aan de whatsapp groep van deze reis en kun je een oproepje plaatsen om samen te carpoolen.

Met de trein
Vanuit westelijk Nederland is de snelste treinverbinding de Thalys naar Parijs en vervolgens de TGV (hogesnelheidstrein) naar Remiremont (ca. 30 km van St. Maurice). Er zijn enkele zeer gunstige verbindingen. Het loont de moeite om de site van TGV-Europe goed te bestuderen, er zijn grote prijsverschillen afhankelijk van dag en tijdstip waarop je reist. In Remiremont kunnen we je tegen een vergoeding van het station halen.

Een andere mogelijkheid is de directe en snelle treinverbinding Amsterdam/Utrecht/Arnhem-Basel SBB (8x per dag, waarvan ’s ochtends en ’s avonds zelfs zonder over te stappen). Vanuit Basel (CH) kun je dan verder treinen naar Mulhouse (FR) om vervolgens de regionale TER naar Wesserling (Kruth) te nemen. Ook daar kunnen we je in overleg op komen halen.

 • Au Grand Ventron vue sur Grand Ballon
 • mde
 • sdr
 • dav