Over ons

Onze teamleden zijn het liefste buiten, nieuwsgierig en een mensenmens. Ze hebben een grote passie voor de bergen, trailrunnen én delen! Dat alleen al zijn fantastische ingrediënten voor het begeleiden van een geweldige trailrunreis. 

Met professionals de trails op

Bij Bergtrails doen we daar nog een schepje bovenop, want met onze reizen ga je altijd met gecertificeerde professionals de bergen in. Op deze manier kunnen we het mooiste en het beste uit de reis en dus ook uit jou halen. 

Welke professionals gaan met welke reis mee

 • Een Trailrunreis is altijd onder leiding van een International Mountain Leader (dit geldt voor zowel dagtocht- als trektocht reizen). Vanaf 6 deelnemers sluit een Trailbuddy of Local Legend aan.
 • Een Trailrun Trainingsweek wordt altijd begeleid door een International Mountain Leader en een Trailruntrainer 1,  Atletiek- en looptrainer 4 of Sport- en beweegcoach.
 • Clinics en Trainingsweekenden in Nederland, België of Duitsland staan onder leiding van een Trailruntrainer 1, Atletiek- en looptrainer 4 of Sport- en beweegcoach die samenwerkt met een International Mountain Leader of een Trailbuddy of Local Legend.
 • Een Race Weekend staat onder leiding van een Trailruntrainer 1, Atletiek- en looptrainer 4 of Sport- en beweegcoach die samenwerkt met een International Mountain Leader. Vanaf 6 deelnemers sluit een Trailbuddy of Local Legend aan.
 • Tijdens Clinics en Trainingsweekenden is een sportfotograaf aanwezig.

Lees onderaan deze pagina een toelichting op elke rol.

Ons Team

We zijn apetrots op ons team, klik hieronder op de foto om meer over ze te weten te komen incl. de guilty pleasure op de trails :-). 

Toelichting Professionals

 • Intenational Mountain Leader
  Een International Mountain Leader (IML) is opgeleid om jouw trailrunavontuur in de bergen tot een mooie herinnering te maken! De IML is, naast de berggidsopleiding (UIAGM) één van de twee internationaal erkende opleidingen voor bergsportprofessionals. Bij de IML ligt het accent op het bewegen en beleven van de bergwereld. 
 • Atletiek- en looptrainer 4
  Hardlooptrainers kunnen je helpen om je prestatie te verbeteren. Hij of zij kan een persoonlijk trainingsplan maken om je doelen te halen.
 • Trailruntrainer
  Trailruntrainers zijn hardlooptrainers die een extra opleiding specifiek voor trailrunning hebben gevolgd. Zij zijn specifiek geschoold in het hardlopen op allerlei ondergronden, klimmen en dalen in heuvelachting terrein, specifieke oefeningen voor trailen, voeding en uiteraard veiligheid. Onze trailruntrainers zijn TRT 1 gecertificeerd. De trailrun en hardlooptrainers kijken daarom ook mee met onze reizen, zodat jij op een gezonde manier, en wellicht zelfs een stukje sneller en sterker, uit de reis komt.
 • Sport- en beweegcoach
  Bewegen maakt gezond. Je voelt je direct fitter en mentale stress neemt af. Dagelijks bewegen maakt je een blijer mens, het verhoogt je weerstand, verbetert je stofwisseling en maakt je sterker.  Goed (leren) bewegen gaat veel verder dan alleen jezelf te verplaatsen; hoe je beweegt, je snelheid, je coördinatie, beïnvloeden je belastbaarheid en daarmee je algehele vitaliteit. Hardlopen is een bewezen efficiënte manier als beweging. Het trailrunnen in de bergen en natuur combineert het hardlopen met de positieve werking van de natuurlijke omgeving. En een hardloop-en beweegcoach kan je daarbij helpen.
 • Sportarts
  Sportartsen zijn in Nederland de medisch specialisten op sportmedisch gebied. Een sportarts is gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures en kijkt daarbij naar belasting en belastbaarheid.
 • Trailbuddy of Local Legend
  Dit zijn de zeer ervaren trailrunners, ze zijn regelmatig met onze reizen mee geweest, zijn arts, coach, in opleiding voor International Mountain Leader of trailruntrainer. Ze ondersteunen de andere teamleden en delen hun kennis en ervaring met veel plezier.  
 • Sportfotograaf
  We hebben grote bewondering voor onze sportfotografen. Want zij trailrunnen met hun mooiste en zwaarste camera! Zij genieten van jouw mooiste glimlach of grappige pose op de trails! 

Ondersteuning voordat je naar de bergen gaat

Ook goed om te weten; niet alleen tijdens de reis kun je rekenen op deze professionals! Ons team vindt het ook fantastisch om je met een goede voorbereiding te helpen op weg naar onze reizen. Zo kun je meedoen met onze Trailrunclinics of persoonlijk afspreken met Michel van B-Outside.

Met welke reis wil jij mee?

Tijdens onze trailrunreizen staat beleven, genieten, respect voor elkaar en de natuur centraal. Ons reisprogramma geeft volop inspiratie en wat bij jou op dit moment past. Kijk je uit naar het verkennen van een nieuw gebied, het samen onderweg zijn of zie je een reis als een sportieve uitdaging? Het kan allemaal. Altijd zonder onderlinge competitie. Ben je nieuwsgierig geworden naar ons reisaanbod? Bekijk onze trailrunreizen. 

Ben jij een trailrun professional?

Ben jij International Mountain Leader, trailrun- of hardlooptrainer of beweegocach en spreekt onze visie je aan en zou je wel met ons willen samenwerken? Neem dan contact met ons op.