Trailrun Trainingsweekend Reichswald

Een lang weekend bomvol trailen, fun en heel veel leren

Samen met onze ervaren hardloopcoach en International Mountain Leader leren we je deze dagen zoveel mogelijk over de sport waar we zo gek op zijn: trailrunnen! We zijn de hele dag buiten op de trails te vinden om de mooiste singletracks van het Reichswald te ontdekken en de geleerde technieken in de praktijk te brengen. Aan het einde van dit weekend heb je veel geleerd, nieuwe sportvrienden ontmoet en veel plezier gehad, want trailrunnen is voor ons een feestje! Onze sportfotograaf is er ook bij om dit sportieve weekend vast te leggen.

Voor wie

 • Je hebt minimaal een jaar hardloop- en/of trailrunervaring
 • Je kijkt er naar uit om kennis te absorberen gecombineerd met een hoop plezier
 • Je bent gek op de trailrunnen, nieuwe paadjes ontdekken, een luxe verrassing en gezelligheid
 • Je bent nieuwsgierig naar meerdaags trailen
 • Je kunt 20km hardlopen
 • Je vindt het geen probleem om in de accommodatie een handje uit te steken als dat nodig is
 • Je wilt jezelf voorbereiden op één van onze reizen of een lange trail(race)
 • Je vindt dit een leuke manier om Bergtrails te leren kennen
 • Je hebt gewoon zin in een sportief lang Hemelvaartsweekend!

Waar

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied in Duitsland net over de Nederlandse grens met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg. Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste aaneengesloten natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en is ontstaan als een stuwwal uit de voorlaatste ijstijd. Kortom het biedt ons mooie trailpaadjes en dito klimmetjes.

Begeleiding & groep

Dit weekend is onder leiding van een ervaren Hardloopcoach, een International Mountain Leader, een Trailbuddy en Sportfotograaf. Het weekend gaat door vanaf 10 trailers en er kunnen maximaal 25 trailers mee. We trailen 10 tot 25 kilometer per dag. We vormen groepjes, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan doen en het optimale uit deze dagen kan halen.

Het verblijf en eten

Aan de rand van het Reichswald ligt een volledig gerenoveerde vakantieboerderij, onze uitvalsbasis voor dit weekend. Het is een hele fijne plek als je van rust en gezelligheid houdt. De leefruimte is voorzien van een gezellige ruimte met grote eettafels en openslaande deuren naar het heerlijke buitenterras en weide. Er zijn twee sfeervolle slaapzalen met 8 eenpersoonsbedden. Vanaf 16 trailers kunnen we nog uitbreiden met maximaal 10 kampeerplekjes. We hebben een ruim terras voor de sterke verhalen na de trails ;). Ontbijt, lunch en diner verzorgen we met elkaar. De boodschappen regelen wij!

Paklijst

Bekijk onze paklijst om te controleren of je nog iets nodig hebt.

Programma

donderdag | Trailen op de grens van Nederland en Duitsland

Alleen of samen met je carpoolmaatje reis je met de auto richting Duitsland. Om 15.00 uur verzamelen we nét over de grens bij Kranenburg. Ons weekend begint hier met een relaxte trail door het westelijke deel van het Reichswald. De trail loopt heel dicht bij de grens met Nederland, onze verzamelplek ligt zelfs praktisch op de grens! We gaan veel bossen zien, enkele watertjes, vergezichten en we komen bijna niemand tegen. Terug bij de auto trek je even wat droogs aan en rijden we in 20 minuten naar ons thuis voor de komende dagen waar een warme douche en lekkers voor je klaar staat.

We trappen hier het weekend écht af met een voedzaam en smakelijk diner.

Workshop ‘Spulletjes 😁’

Na het diner is er een workshop over trailrunmateriaal en wat neem je mee in je rugzak. Je kunt naar hartelust de schoenen, rugzakken en stokken van La Sportiva testen dit weekend, we vertellen erover zodat je weet wat je test.

We trailen zo’n 10 kilometer met 200 hoogtemeters

vrijdag | Veel trailen en goed herstellen

Rek & Strek
We worden rustig wakker met een fijne rek & strek in de frisse buitenlucht. Na het ontbijt maken we ons klaar voor een dag buitenzijn.

Lekker trailen &  Back to the Trailrunbasics
We rijden een klein stukje naar een mooie hoek van het Reichswald. Vandaag gaan we met elkaar op pad waarbij we onderweg aandacht besteden alle trailrunbasics om veilig te kunnen trailrunnen. Heerlijk om te leren of dat wat je al wist nog eens op te frissen. Denk aan klim- en daaltechniek, voetplaatsing, het verschil tussen hardlopen op de weg en het lopen over de trails en terrein lezen. Onderweg vertellen we je natuurlijk over de natuur en waar we op dat moment zijn. Onze team deelt haar kennis met veel plezier!

Rond 13.00 uur zijn we weer bij onze boerderij voor een uitgebreide lunch.

Recovery-time
In de middag trakteren we onze lijven met een ‘Foamroll workshop’! Daarna kun je kiezen voor het herstel dat het beste bij jou  past:

 • Sauna in de luxe van de ‘Saunalandschaft van Gochness’
 • Zwemmen in het ‘Erlebnisbad van Gochness’
 • Wandeling
 • Een paar uurtjes me-time in de boerderij

15 – 20 km trailen waarbij we zoveel mogelijk hoogtemeters opzoeken

zaterdag | De hoogste toppen hoppen van het Reichswald

Rek & Strek
Ook vandaag begint de dag met een fijne rek & strek in de frisse buitenlucht om de trailrunspieren van gisteren rustig wakker te laten worden. Na het ontbijt maken we ons klaar voor alweer een hele dag buitenzijn.

Techniektraining
We rijden een klein stukje met de auto richting het oosten van het Reichswald en beginnen met een techniektraining van 2 uur. Vandaag maken we een lange trail waarbij we onderweg aandacht besteden aan bochtentechniek, reactie vermogen en snelheid. Het mentale aspect van trailrunnen zullen we natuurlijk ook niet vergeten.

Lekker trailen
In de middag maken we een trailrun over de leukste trails met de hoogste topjes van het Reichswald. We gaan je verrassen met verschillende ondergronden, pittige klimmetjes en lange afdalingen, hoge bomen, varens, alles gaan we je zien en laten ervaren. En natuurlijk … dat wat je vanmorgen geleerd hebt in praktijk te brengen. Blijf onderweg vooral je vragen stellen en als je het leuk vindt geven we je persoonlijke feedback. Rond 15.30 uur zijn we terug in de vakantieboerderij.

Workshop ‘Trailen in elk terrein’
Als iedereen weer lekker gedoucht is, zal IML-er met passie zijn kennis en ervaring delen over het trailen van Nederland tot in de hoge bergen. Je komt te weten waar je rekening mee moet houden zoals de weersomstandigheden en het terrein.

Rond 19 uur zullen we wel trek hebben en genieten we van een heerlijk diner, gemaakt van lokale producten.

‘Een uurtje bij het vuurtje’
Buiten op ons terras zien we langzaam de zon ondergaan. Onder het genot van knisperend hout en een drankje in de hand kun je onze Hardloopcoach al je trailrunvragen stellen. Hij zal ze met veel plezier beantwoorden zodat je nog meer kunt genieten van het trailrunnen.

Filmavond
Na het diner kijken we een inspirerende film over trailrunnen waardoor je het liefste gelijk je trailschoenen weer aantrekt!

Ochtend: 5 km trailen tijdens de clinic met veel stopmomenten
Middag: 15 – 20 km trailrun met onderweg techniekblokjes

Zondag | We trailen terug naar Nederland

Rek & Strek
Laatste dag alweer! Ook die beginnen we met een ontspannen rek & strek. Na het ontbijt pakken we onze tassen in en maken we ons klaar voor vertrek van onze vakantieboerderij.

Nog meer trails!
We rijden in 20 minuutjes naar de grens van het Reichswald en Nederland. Ook hier hebben we een heerlijke trail voor je samengesteld waar alles inzit. Geniet, klets, maak foto’s en probeer nog even dat ene lastige techniekje, daag je maatje uit of stel je brandende vraag aan ons team.

Naar huis of … je eet nog even pannenkoek mee
Rond 12.30 uur kun je je reis vervolgen naar huis of je eet nog even een pannenkoek mee in het Pannenkoekenhuis De Diepen.

10 – 15 km trailen met zoveel mogelijk verschillende ondergronden

Heen & terugreis

Met de auto
De vakantieboerderij is perfect te bereiken met een auto, 10 minuten rijden vanaf de snelweg A57, ruime parkeerplek in de boomgaard.

We stimuleren carpoolen!
Na inschrijving voegen we je toe aan de whatsapp groep van deze reis en kun je een oproepje plaatsen om samen te carpoolen.

Met de trein
Per Trein vanuit Nederland is station Boxmeer het dichtstbij (afstand 15 km).
Per Trein vanuit Duitsland is station Goch het dichtstbij (afstand 4 km).