Raceweekend Bettelmat Ultra Trail

Volledig verzorgd wedstrijdweekend met emoties op grote hoogte!

Dit weekend geniet je van de mooiste trails van de Val Formazza Vallei (Italië). Daag jezelf uit met de afstand die bij je past. Je kunt kiezen uit afstanden tussen de 8 en 37 kilometer. Alle trails starten & finishen voor de deur van ons fijne verblijf. De trails geven je een ongekend mooi uitzicht op meren, indrukwekkende toppen, gletsjers en watervallen. Alles bij elkaar zal de overvloed aan pure natuur je het gevoel geven dat je leeft!

De wedstrijd in een paar minuten


Voor wie

  • Je kijkt uit naar je eerste of volgende trailrunwedstrijd in de bergen of
  • Je zoekt een uitdagende trail langer dan de marathonafstand
  • Je bent gek op singeltrails, fantastische uitzichten en veel zon!
  • Je houdt van de Italiaanse gastvrijheid, het eten, de taal en het enthousiasme
  • Je geniet van de gezelligheid van een groep gelijkgestemden en de begeleiding van ons enthousiaste team, maar er is ook ruimte om je terug te trekken
  • Je wil buiten zijn, genieten en trailen! Wij zorgen voor de rest.

Accommodatie

We verblijven bij Andrea en Gianluca in hun hotel restaurant Aalts Dorf. Het is is de perfecte plek om zowel in de zomer als in de winter te genieten van een fantastisch verblijf in de bergen. De keuken van het restaurant is typisch voor de bergen en gebruikt locale producten. Gianluca is de intiatiefnemer en organisator van de Bettelmat Ultra Trail. Zijn enthousiasme voor de regio werkt aanstekelijk en zal je motivatie voor je wedstrijddag zeker verhogen!

Raceweekend Bettelmat Ultra Trail

Groep & begeleiding

Het weekend is onder leiding van ons enthousiaste en ervaren team Jantiene en Allard. We begeleiden jou voor, tijdens en na je wedstrijd. Er kunnen maximaal 40 trailers mee.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding zorgt voor nog meer plezier. In Nederland kun je je heel goed voorbereiden op onze reizen in de Alpen, we helpen je daar graag bij! Je bent ook van harte welkom bij onze Trailrunclinics. Als je meegaat zijn deze gratis voor jou. Ook kun je je persoonlijk laten coachen door één van onze hardloop- & trailruntrainers.

Programma

Donderdag | Reisdag

Vandaag gaat het feest beginnen! Je reist op eigen gelegenheid naar Aalts Dorf in Riale, een klein Walserdorp, dat in het uiterste noorden van de gemeente Formazza ligt. Leuk om te weten: onze startlocatie is gebouwd voor de Olympische Spelen van 2006 in Turijn en is nog steeds een oefenterrein voor prestigieuze of nationale sportteams.

Overnachting in Aalts Dorf op 1760 m

Vrijdag | Op verkenning!

Vandaag staat in het teken van de acclimatisatie. We lopen een verkenningstrail, je kunt je laatste vragen stellen en onderweg genieten we natuurlijk volop van de omgeving! ‘s Avonds genieten van een heerlijk diner, geniet van alle verwennerij.

Zaterdag | Wedstrijddag

Vandaag kun je meedoen met vier van de drie afstanden van de Bettelmat Ultra Trail. Welke trail past het beste bij jou?

Alle races vinden plaats in een verbazingwekkend natuurlijk landschap, met passages op grote hoogte en prachtige alpiene ambiance. De trails gaan voornamelijk over onverharde paden en grindwegen.

Tot slot wordt er ook nog de Bettelmat Mini Trail La Stampa van 8 km georganiseerd. Deze trail kun je kunt rennen of wandelen, je kunt er zo lang over doen als jij wilt. Het is een klassieke tocht om het Morasco meer. Het is de ideale trail voor wie niet genoeg getraind heeft, maar wel de sfeer wil delen. Je trouwe viervoeter mag ook mee met deze trail!

Zaterdag | Reisdag

Met je hoofd en benen vol ervaringen reis je vandaag weer terug naar huis. Als je wil kun je ook langer blijven of eerder komen uiteraard. Neem daarover even contact met ons op als je dit wilt.

Als je wilt kun je nog een nachtje extra bijboeken en vandaag op een bijzondere nagenieten van je prestatie van gisteren. We kunnen bijvoorbeeld het volgende voor je organiseren:

  • We kunnen een toffe e-bike tour maken naar een andere vallei
  • Ga naar de luxe en ontspannen spa: Premia Terma

Kosten wedstrijd

Je krijgt van ons 10% korting op je inschrijving. De inschrijving regel je zelf (we helpen je daar uiteraard bij!)
  • dav