Trailen vanuit Aosta tussen de hoogste bergen van Europa

8 dagen trailen over unieke paden in de Aosta Vallei

Tijdens deze week lopen we over de trails langs de hoogste bergen van Europa: de Monte Rosa, de Matterhorn, de Grand Paradiso en de Mont Blanc.

Voor wie

  • Je hebt plezier in het trailen
  • Je wilt graag verder, hoger en iets nieuws proberen met het trailrunnen
  • Je bent gek op de natuur, bergen, avontuur én houdt van een uitdaging
  • Je hebt minimaal twee jaar hardloopervaring
  • Je bent het gewend om meerdaags te lopen
  • Je kunt een weekje zonder de luxe van thuis
  • Je loopt een (vlakke) halve marathon binnen de 2 uur

Het verblijf

We vinden ons thuis in berghutten waar we op eigen kracht naar toe trailen. Soms blijven we twee nachten in dezelfde hut en andere dagen trekken we de volgende dag weer verder. De trails zijn zo’n 15 tot 25 kilometer per dag waarbij we 800 – 1900 hoogtemeters overbruggen. Voor de liefhebbers is de route vrijwel elke dag uit te breiden en soms ook in te korten.  De sfeer van de reis is ‘samen uit samen thuis’.

Groep en begeleiding

Elke dag gidst onze International Mountain Leader je door het prachtige berglandschap. De reis gaat door vanaf 4 trailers en er kunnen maximaal 12 trailers mee.

Bagage & paklijst

Ontbijt, lunch, diner en slaapgelegenheid vind je in de hut en hoef je dus niet zelf mee te nemen. Dit zit bij de reisprijs inbegrepen. Bekijk onze paklijst om te controleren of je nog iets nodig hebt. Ga uit van een rugzak van 30 – 35 liter die 6 – 8 kilo zal wegen inclusief water. Eén dag is de trail van hut naar hut korter en kun je in de middag lichtgewicht trailen naar een tof topje.

Programma

zaterdag | Reisdag naar Italië

Samen met je carpoolmaatje – we helpen je er graag bij – of alleen, reis je met de auto naar Italië. Je kunt via Zwitserland of Frankrijk rijden, net wat jouw voorkeur heeft. Na zo’n 1025 km vanaf Utrecht kom je aan in de Aosta vallei en slapen we in Nus. Dit gehucht ontleent haar naam aan de Romeinse tijd, toen hier een pleisterplaats op ‘ad nonum lapidem’ dus 9 mijl van Aosta lag. Het is er nog steeds goed vertoeven tussen weiden, kastanje- en fruitbomen en de beroemde ‘Vien de Nus’ wijngaarden. Onder het genot van het diner maak je kennis met ons en natuurlijk de andere trailers.

Overnachting in herberg

zondag

Van Nus naar Rifugio Magià

17 km met 1675 meter klimmen en 200 meter dalen

maandag

Van Rifugio Magià naar Valpelline

25 km met 1300 meter klimmen en 2325 meter dalen

dinsdag

Van Valpelline naar Chaligne

20,5 km met 1500 meter klimmen en 575 meter dalen

woensdag

Van Chaligne naar Rifugio Mont Fallère

9 km met 825 meter klimmen en 400 meter dalen

donderdag

Van Rifugio Mont Fallère naar Rifugio Pier Giorgio Frassati

23,5 km met 1675 meter klimmen en 1500 meter dalen

vrijdag

Van Rifugio Pier Giorgio Frassati naar Courmayeur

17,5 km met 900 meter klimmen en 2225 meter dalen

zaterdag | Reisdag

Met een hoofd vol herinneringen reizen we vandaag na het ontbijt weer op eigen gelegenheid of de trein terug naar huis.

Heen & terugreis

Met de auto
Je kunt met elkaar in de auto makkelijk naar Aosta rijden. Kom je vanuit Zwitserland dan heb je een vignet nodig en kom je door de Grand St. Bernard tunnel. Heb je de tijd en schuw je een bergweg niet? Kies dan voor de prachtige bergpas! Kom je via Frankrijk, dan ga je door de Mont Blanc tunnel. Beide tunnels kosten geld en zijn niet bij de reisprijs inbegrepen.

We stimuleren carpoolen!
Na inschrijving voegen we je toe aan de whatsapp groep van deze reis en kun je een oproepje plaatsen om samen te carpoolen.

Met de trein
Kom je liever met openbaar vervoer dan kun je met de trein naar Martigny reizen. Vanaf daar kun je mogelijk carpoolen met een medereiziger of voor een paar euro een lift zoeken met Blablacar van Martigny naar Aosta. Lekker ontspannen reizen en ontzorgd de vakantie in Nederland al beginnen.

  • DCIM\100GOPRO\GOPR0561.JPG