Trailrunclinics

Maak kennis met trailrunnen en met ons, terwijl je geniet van de mooie natuur in Nederland!

Wat is Trailrunning

Trailrunnen is een geweldige sport voor iedereen die gek is op hardlopen en buiten zijn. Je bent niet alleen sportief bezig, maar je geniet ondertussen volop van de natuur. Onderweg loop je over wortels, mul zand, rotsen, boomstronken, modder en het parcours gaat continue op én neer. Je kunt dus van alles tegenkomen en soms lopen we zelfs door het water! Trailrunnen is een avontuur dat altijd en overal weer anders kan zijn.

Data trailrunclinics

Een clinic start om 10.00 uur en duurt ongeveer tot 12.30 uur. De clinic data voor 2023 en 2024 zijn:

  • 3 november 2024 Brabant (specifieke locatie volgt)

Meld je aan ➤

Onze trailrunclinics

Er valt veel over te vertellen, maar ‘doen & delen’ is natuurlijk veel leuker! Daarom organiseren we een aantal clinics in Nederland. Altijd in een natuurgebied waar je echt het gevoel hebt er even helemaal tussenuit te zijn. Je kunt meedoen als doel op zich om eens te kijken of het trailrunnen iets voor je is, of als voorbereiding op één van onze trailrunreizen in de bergen. Tijdens de clinics ligt de nadruk op techniek en efficiënt lopen over de verschillende ondergronden, zodat je met minder energie nog meer plezier beleeft aan deze mooie sport.

We werken samen met LaSportiva, zij maken o.a. trailschoenen, -kleding en -uitrusting. Je kunt tijdens de clinic eenvoudig trailschoenen, een trailvest of trailrugzak in de praktijk testen.
Plezier en samen genieten van de natuur zijn een essentieel onderdeel van het trailrunnen en onze reizen. Onze fotografen zijn een kei in het vastleggen van jouw big smile tijdens de clinic, het bijzondere landschap en de sfeer van het samen sporten. Zo kun je ook na de clinic nog lang nagenieten van de energie die je hebt opgedaan terwijl je complimenten ontvangt over die toffe nieuwe profielfoto!

Begeleiding

Onze trailrunclinics worden altijd geleid door één of meer professionals. Onze gecertificeerde Hardloop- of Trailruntrainer verzorgt de technische training, meestal in samenwerking met een International Mountain Leader die de toffe route heeft bedacht en je gidst tijdens de clinic. Zij worden vaak ondersteund door een enthousiaste vrijwilliger, een ‘Trailbuddy’ die onze trailrunreizen goed kent. Zo kun je ook alvast kennis maken met onze gidsen die de reizen begeleiden. Bestook ons gerust met al je vragen, dat vinden we leuk!

Test & Train | La Sportiva Trailrunschoenen

La Sportiva Photoshoot 2022 - 1 van 1 (1)

Tijdens onze trailrunclinics kun je gratis La Sportiva Trailrunschoenen testen. Geef je schoenmaat door bij je aanmelding, kom een half uurtje eerder, dan zorgen wij ervoor dat er een paar voor je klaarstaat en als je wil geven we je graag persoonlijk advies.

Trailrun Trainingsweekend Hoge Hoenderberg

Wil je dichtbij huis in het voorjaar een aantal dagen helemaal ondergedompeld worden in de wereld van het trailrunnen? Lees er alles over op deze pagina!

Kosten

Ga je mee met een trailrunreis? Dan is de clinic gratis voor jou. Anders zijn de kosten €25.

Voor wie

  • Deze clinics zijn voor iedereen die meer wil weten over trailrunnen of mee gaat met een trailrunreis.
  • Ga je niet mee met een reis, maar wil je zoveel mogelijk leren over trailrunnen? Kom dan ook, iedereen is welkom!
  • Als je tussen de 8 en 10km kunt hardlopen, kun je meedoen. Het tempo maakt niet uit!
  • De clinics zijn onder leiding van een gediplomeerde trainer en International Mountain Leader
  • Je La Sportiva Trailrunschoenen wilt testen.

Er kunnen maximaal 20 trailers meedoen per clinic

Trailrunclinics Bergtrails.com