Trailrun Trainingsweekend Hoge Hoenderberg

Een lang weekend bomvol trailen, fun en heel veel leren

Samen met onze ervaren hardloopcoach en International Mountain Leader leren we je deze dagen zoveel mogelijk over de sport waar we zo gek op zijn: trailrunnen! We zijn de hele dag buiten op de trails te vinden om de mooiste singletracks en de geleerde technieken in de praktijk te brengen. Aan het einde van dit weekend heb je veel geleerd, nieuwe sportvrienden ontmoet en veel plezier gehad, want trailrunnen is voor ons een feestje!

Voor wie

  • Je hebt minimaal een jaar hardloop- en/of trailrunervaring
  • Je kijkt er naar uit om kennis te absorberen gecombineerd met een hoop plezier
  • Je bent gek op trailrunnen, nieuwe paadjes ontdekken, onverwachte dingen en gezelligheid
  • Je bent nieuwsgierig naar meerdaags trailen
  • Je kunt 20km hardlopen (bij twijfel neem even contact op)
  • Je vindt het geen probleem om in de accommodatie een handje uit te steken als dat nodig is
  • Je wilt jezelf voorbereiden op één van onze reizen of een lange trail(race)
  • Je vindt dit een leuke manier om Bergtrails te leren kennen
  • Je hebt gewoon zin in een sportief lang weekend!

Terugblik 2024

Waar

Op de grens van Gelderland en Limburg ligt het natuurgebied de Mookerheide, dat zich kenmerkt door haar stuwwallen uit de ijstijd met de voor dit gebied kenmerkende hoogteverschillen en kenmerkende uitgebreide bossen en heidegebieden. In het midden hiervan ligt het landgoed de Hoge Hoenderberg en ons comfortabele groepsgebouw op het vakantiepark Cantecleer.

Begeleiding & groep

Dit weekend is onder leiding van een ervaren Hardloopcoach, een International Mountain Leader en waarschijnlijk een Trailbuddy Het weekend gaat door vanaf 10 trailers en er kunnen maximaal 24 trailers mee. We trailen 10 tot 25 kilometer per dag. Eventueel vormen we groepjes, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan doen en het optimale uit deze dagen kan halen.

Het verblijf en eten

Groepsaccommodatie Cantecleer is zo ingericht dat alle gasten zich er thuis voelen. Er is een grote woonkamer, keuken, eetkamer en 10 slaapkamers met elk eigen sanitair. Verder beschikt de accommodatie over een tv kamer, vergaderkamer annex speelruimte en apart een recreatieruimte. Ontbijt, lunch en diner verzorgen we deze dagen met elkaar. De boodschappen regelen wij!

Test & Trail

Tijdens dit weekend kun je de trailrunschoenen, trailrugzakken en trailrunstokken van onze partners La Sportiva en Trailrun Store vrijblijvend testen.

Paklijst

Bekijk onze paklijst om te controleren of je nog iets nodig hebt.

Programma

donderdag | Lekker losloopje

Om 15.00 uur start ons weekend met een relaxte kennismakings trail door het westelijke deel van het Hoge Hoenderberg. We gaan veel bossen zien, genieten van de eerste klimmetjes en afdalingen en we komen bijna niemand tegen. Maar we gaan je ook filmen op een mooi stuk terrein om tijdens de video analyse later in het weekend de voor- en na te bekijken. Daarna kun je je lekker installeren in ons thuis voor de komende dagen waar een warme douche en lekkers voor je klaar staat.

We trappen het weekend écht af met een voedzaam en smakelijk diner.

Workshop ‘Spulletjes 😁’

Na het diner is er een workshop over trailrunmateriaal en wat neem je mee in je rugzak. Je kunt naar hartelust de schoenen, rugzakken en stokken van La Sportiva en Trailrun Store testen dit weekend, we vertellen er alles over zodat je weet wat je test.

We trailen zo’n 10 kilometer met 350 hoogtemeters

vrijdag | Techniek training en Learn by Doing

Ochtend
Rek & Strek

We worden rustig wakker met een fijne rek & strek in de frisse buitenlucht in de mooie tuin van onze accommodatie. Na het ontbijt maken we ons klaar voor een dag heerlijk buitenzijn.

Techniektraining
Vandaag beginnen we met een kortere trail waarbij we onderweg veel aandacht besteden aan het klimmen en dalen tijdens het trailen, hoe gebruik je jouw trailrunstokken, hoe kan je specifiek trainen voor eventuele trails in het buitenland en hoe werkt dat nu met het mentale aspect van trailrunnen. We gebruiken het terrein wat we tegenkomen om stil te staan bij kracht, balans en coördinatie training.

Middag
Lekker trailen
In de middag maken we een trailrun over de mooiste trails en de hoogste topjes van de regio. We gaan je verrassen met verschillende ondergronden, pittige klimmetjes en lange afdalingen, hoge bomen, varens, alles gaan we je laten zien en ervaren. En natuurlijk … dat wat je vanmorgen geleerd hebt in praktijk te brengen. Blijf onderweg vooral je vragen stellen en als je het leuk vindt geven we je persoonlijke feedback. Rond 15.30 uur zijn we terug bij de accommodatie.

Avond
Workshop weerkunde
Onze IML-er gaat jullie meenemen in wat de invloeden zijn van de verschillende weerstromen hier in NL, maar ook vooral in de Alpen. Een interessante uiteenzetting hoe wij ons als trailer kunnen voorbereiden op de grilligheid van het weer.

We trailen in de ochtend zo’n 8 – 10 km tijdens de techniek training met veel stopmomenten en in de middag ongeveer 18 km. 

zaterdag | De hoogste toppen hoppen van het Hoge Hoenderberg

Ochtend
Rek & Strek
Ook vandaag begint de dag met een fijne rek & strek in de frisse buitenlucht om de trailrunspieren van gisteren rustig wakker te laten worden. Na het ontbijt maken we ons klaar voor alweer een hele dag buitenzijn.

De paden op en de singletrails in
Vandaag gaan we er lang op uit en laten we je nieuwe natuurgebieden zien en tikken we ook nog even het Reichswald in Duitsland aan, want ‘nu we er toch zijn … ;)’. Lunchen doen we onderweg op een mooie plek. Onderweg vertellen we je natuurlijk over de natuur en waar we op dat moment zijn. Onze team deelt haar kennis met veel plezier! En wederom een film moment; wat heb je geleerd dit weekend en hoe vlieg je nu over de trails?

Middag
Recovery-time
Rond 14.00 uur zijn we weer bij Cantecleer en staat er een herstel- en recovery workshop het programma. In de tuin gaan we ons bezighouden met het belang van lijfonderhoud. Wat gebeurd er met je spieren en pezen en hoe kan je er zoveel mogelijk voor zorgen dat je lijf goed belastbaar blijft. Foamrollen, triggerpoints, massageguns en specifieke rek- en strek oefeningen komen allemaal aan bod. Bij interesse kunnen we ons ook nog bezig houden met gerichte kracht en core oefeningen. We komen bijna tijd te kort….. 🙂

Video analyse
In de TV-kamer sluiten we onze apparatuur aan om en-group of 1 op 1 de voor- en na filmpjes te bekijken en te evalueren. Waar ben je op vooruit gegaan en wat kunnen nog eventuele leerpunten zijn voor je? Onder het genot van een drankje in de hand kun je onze Hardloopcoach al je techniekvragen stellen. Hij zal ze met veel plezier beantwoorden zodat je nog meer kunt genieten van het trailrunnen.

We trailen 25 kilometer met 600 hoogtemeters

zondag | Trailend het weekend uit

Rek & Strek
Laatste dag alweer! Ook die beginnen we met een ontspannen rek & strek.

Nog meer trails!
Ook voor vandaag hebben we een heerlijke trail voor je samengesteld waar alles inzit. Geniet, klets, maak foto’s en probeer nog even dat ene lastige techniekje, daag je maatje uit of stel je brandende vraag aan ons team.

Naar huis of … 
Rond 12.30 uur kun je je reis vervolgen naar huis of lunch je nog even mee bij in het boscafé De Zweef.

10 – 15 km trailen 

Heen & terugreis

Met de auto
De groepsaccommodatie is goed te bereiken met een auto. Gebruik Google Maps voor de navigatie. Andere navigatie systemen sturen je soms ergens anders naar toe.

We stimuleren carpoolen!
Na inschrijving voegen we je toe aan de whatsapp groep van deze reis en kun je een oproepje plaatsen om samen te carpoolen.

Met openbaar vervoer
Met de trein kun je naar Nijmegen reizen om vervolgens met de buurtbus tot het Vakantiepark te komen. Ook kun je met de trein naar Mook-Molenhoek en de laatste 3km over de heide naar het park lopen.