Trailrun Trainingsweekend Hoge Hoenderberg

Een lang weekend bomvol trailen, fun en heel veel leren

Samen met onze ervaren hardloopcoach en International Mountain Leader leren we je deze dagen zoveel mogelijk over de sport waar we zo gek op zijn: trailrunnen! We zijn de hele dag buiten op de trails te vinden om de mooiste singletracks en de geleerde technieken in de praktijk te brengen. Aan het einde van dit weekend heb je veel geleerd, nieuwe sportvrienden ontmoet en veel plezier gehad, want trailrunnen is voor ons een feestje!

Voor wie

  • Je hebt minimaal een jaar hardloop- en/of trailrunervaring
  • Je kijkt er naar uit om kennis te absorberen gecombineerd met een hoop plezier
  • Je bent gek op de trailrunnen, nieuwe paadjes ontdekken, een luxe verrassing en gezelligheid
  • Je bent nieuwsgierig naar meerdaags trailen
  • Je kunt 20km hardlopen
  • Je vindt het geen probleem om in de accommodatie een handje uit te steken als dat nodig is
  • Je wilt jezelf voorbereiden op één van onze reizen of een lange trail(race)
  • Je vindt dit een leuke manier om Bergtrails te leren kennen
  • Je hebt gewoon zin in een sportief lang weekend!

Waar

Op de grens van Gelderland en Limburg ligt het natuurgebied de Mookerheide, dat zich kenmerkt door haar stuwwallen uit de ijstijd met de voor dit gebied kenmerkende hoogteverschillen en kenmerkende uitgebreide bossen en heidegebieden. In het midden hiervan ligt het landgoed de Hoge Hoenderberg en ons comfortabele groepsgebouw op het vakantiepark Cantecleer.

Begeleiding & groep

Dit weekend is onder leiding van een ervaren Hardloopcoach, een International Mountain Leader en een Trailbuddy Het weekend gaat door vanaf 10 trailers en er kunnen maximaal 24 trailers mee. We trailen 10 tot 25 kilometer per dag. We vormen groepjes, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan doen en het optimale uit deze dagen kan halen.

Het verblijf en eten

Groepsaccommodatie Cantecleer is zo ingericht dat alle gasten zich er thuis voelen. Er is een grote woonkamer, keuken, eetkamer en 10 slaapkamers met elk eigen sanitair. Verder beschikt de accommodatie over een tv kamer, vergaderkamer annex speelruimte en apart een recreatieruimte. Ontbijt, lunch en diner verzorgen we deze dagen met elkaar. De boodschappen regelen wij!

Test & Trail

Tijdens dit weekend kun je de trailrunschoenen, trailrugzakken en trailrunstokken van onze partner La Sportiva vrijblijvend testen.

Paklijst

Bekijk onze paklijst om te controleren of je nog iets nodig hebt.

Programma

vrijdag | Losloopje

Om 15.00 uur start ons weekend met een relaxte trail door het westelijke deel van het Hoge Hoenderberg. We gaan veel bossen zien, genieten van de eerste klimmetjes en afdalingen en we komen bijna niemand tegen. Daarna kun je lekker installeren ons thuis voor de komende dagen waar een warme douche en lekkers voor je klaar staat.

We trappen het weekend écht af met een voedzaam en smakelijk diner.

Workshop ‘Spulletjes 😁’

Na het diner is er een workshop over trailrunmateriaal en wat neem je mee in je rugzak. Je kunt naar hartelust de schoenen, rugzakken en stokken van La Sportiva testen dit weekend, we vertellen erover zodat je weet wat je test.

We trailen zo’n 10 kilometer met 350 hoogtemeters

zaterdag | Lekker trailen en goed herstellen

Ochtend
Rek & Strek

We worden rustig wakker met een fijne rek & strek in de frisse buitenlucht. Na het ontbijt maken we ons klaar voor een dag buitenzijn.

Techniektraining
Vandaag maken we een lange trail waarbij we onderweg aandacht besteden aan bochtentechniek, reactie vermogen en snelheid. Het mentale aspect van trailrunnen zullen we natuurlijk ook niet vergeten.

Middag
Lekker trailen
In de middag maken we een trailrun over de mooiste trails en de hoogste topjes van de regio. We gaan je verrassen met verschillende ondergronden, pittige klimmetjes en lange afdalingen, hoge bomen, varens, alles gaan we je zien en laten ervaren. En natuurlijk … dat wat je vanmorgen geleerd hebt in praktijk te brengen. Blijf onderweg vooral je vragen stellen en als je het leuk vindt geven we je persoonlijke feedback. Rond 15.30 uur zijn we terug bij de accommodatie.

Recovery-time
In de middag trakteren we onze lijven met een ‘Foamroll workshop’!

We trailen in de ochtend zo’n 8 – 10 km tijdens de clinic met veel stopmomenten en in de middag ongeveer 15 km. 

zondag | De hoogste toppen hoppen van het Hoge Hoenderberg

Rek & Strek
Ook vandaag begint de dag met een fijne rek & strek in de frisse buitenlucht om de trailrunspieren van gisteren rustig wakker te laten worden. Na het ontbijt maken we ons klaar voor alweer een hele dag buitenzijn.

De paden op en de singletrails in
Vandaag gaan we er lang op uit en laten we je nieuwe natuurgebieden zien en tikken we ook nog even het Reichswald in Duitsland aan, want ‘nu we er toch zijn … ;)’. Lunchen doen we onderweg op een mooie plek. Onderweg vertellen we je natuurlijk over de natuur en waar we op dat moment zijn. Onze team deelt haar kennis met veel plezier!

Rond 16.00 uur zijn we weer bij Cantecleer en is er alle ruimte voor eigen tijd, relaxen of een wandeling door het bos.

‘Een uurtje bij het vuurtje’
Buiten op ons terras zien we langzaam de zon ondergaan. Onder het genot van knisperend hout en een drankje in de hand kun je onze IML-er en Hardloopcoach al je trailrunvragen stellen. Hij zal ze met veel plezier beantwoorden zodat je nog meer kunt genieten van het trailrunnen.

We trailen 25 kilometer met 600 hoogtemeters

Maandag | Trailend het weekend uit

Rek & Strek
Laatste dag alweer! Ook die beginnen we met een ontspannen rek & strek.

Nog meer trails!
Ook voor vandaag hebben we een heerlijke trail voor je samengesteld waar alles inzit. Geniet, klets, maak foto’s en probeer nog even dat ene lastige techniekje, daag je maatje uit of stel je brandende vraag aan ons team.

Naar huis of … 
Rond 12.30 uur kun je je reis vervolgen naar huis of lunch je nog even mee bij in het boscafé De Zweef.

10 – 15 km trailen 

Heen & terugreis

Met de auto
De groepsaccommodatie is goed te bereiken met een auto. Gebruik Google Maps voor de navigatie. Andere navigatie systemen sturen je soms ergens anders naar toe.

We stimuleren carpoolen!
Na inschrijving voegen we je toe aan de whatsapp groep van deze reis en kun je een oproepje plaatsen om samen te carpoolen.

Met openbaar vervoer
Met de trein kun je naar Nijmegen reizen om vervolgens met de buurtbus tot het Vakantiepark te komen. Ook kun je met de trein naar Mook-Molenhoek en de laatste 3km over de heide naar het park lopen.