Berend-Jan Bel – Trailbuddy

Berend-Jan, ook bekend als ‘de rennende fotograaf’ is een buitensport liefhebber in hart en nieren. Hij trailt al 10 jaar en heeft een groot aantal reizen van Bergtrails en Bergwandelen gedaan, om te voldoen aan de gewenste hoeveelheid actieve tijd in de bergen. Hij vindt het leuk om steeds weer andere uitdagingen aan te gaan in de Alpen en daarbuiten. Naast het zelf sporten, helpt Berend-Jan ook anderen bij de ontwikkeling van hun sport: hij is trailruntrainer (TRT1) en begeleidt met veel plezier jeugdklim weekenden van de NKBV.

Als fotograaf is hij gespecialiseerd in sport- en natuur fotografie. Je kunt hem dus regelmatig tijdens onze trailrunclinics met zijn camera tegenkomen; vergeet dan niet naar hem te lachen! Als je het leuk vindt om een indruk te krijgen van zijn prachtige foto portfolio, kijk dan eens op zijn website: www.derennendefotograaf.nl.

Kort interview met Berend-Jan

Wat betekent het trailrunnen in de bergen voor jou?

In de bergen zijn voelt voor mij als thuiskomen. Ik geniet er elke keer weer van als ik er ben. Het is een combinatie van rust, natuur en vrijheid en tegelijkertijd uitgedaagd worden door de imposante omgeving. Hoe sterk ik mij ook voel, in de bergen ligt er altijd een uitdaging te wachten. Maar om elke hoek kan er ook een mooie beloning zijn en dat triggert mij om steeds weer terug te keren. Omdat ik wil ontdekken wat er om de hoek te vinden is…
In de bergen zijn, dat is voor mij puur genieten!

Berend-Jan Bel

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Dat kan van alles zijn. Een mooi uitzicht, een lekkere afdaling of de voldoening als je de eindstreep hebt gehaald. Maar ook een deelnemer die volle bak geniet of merkt dat hij/zij meer kan dan verwacht, dat zorgt bij mij voor een big smile.

Berend-Jan Bel

Wat is je guilty pleasure op de trails?

Ik neem altijd een grote zak m&m’s mee tijdens een week trailen. Vooraf is het voor mij een sport om de rugzak zo licht mogelijk in te pakken. Ik bespaar op alles en soms beslist de weegschaal welk t-shirt mee gaat… Maar die zak m&m’s gaat hoe dan ook in de tas.

Berend-Jan Bel

Welke reis of reizen raad je aan van Bergtrails en waarom?

Ik zou voor een huttentocht kiezen. Het is de manier om al trailend in de bergen te zijn en voor je gevoel de hele week ver van de bewoonde wereld. Je voelt je met de groep net wat meer ‘alleen op de wereld’, doordat je vaak weinig andere mensen tegenkomt en minder mobiel bereik helpt ook om het groepsgevoel te versterken. Berend-Jan Bel