Raceweekend Vogezen

Volledig verzorgd wedstrijdweekend in de Vogezen

Dit weekend geniet je onder leiding van een Nederlandstalig team van mooie trails in en rondom het Parc Natural Regional des Ballons des Vosges. Paadjes waar je als trailer van droomt, de gezelligheid van het ‘samen beleven’ en de ontspanning dat alles voor je geregeld is. Door de verschillende afstanden is het een gaaf en uitdagend weekend voor elke trailer.

Kortom: een zalig lang trailweekend – die als een week voelt – in de Vogezen.

Voor wie

  • Je kijkt uit naar je eerste trailrunwedstrijd in de bergen of
  • Je zoekt juist een uitdagende trail langer dan de marathonafstand
  • Je wilt deel uitmaken van het eerste Bergtrails estafette team ever 🙂 of
  • Je wilt wel eens tweedaagse trail ervaring beleven
  • Je bent gek op singeltrails
  • Je geniet van de gezelligheid van een groep gelijkgestemden en de begeleiding van een enthousiast Nederlandstalig team.
  • Je wilt buiten zijn, genieten en trailen! De rest wordt voor je verzorgd en geregeld.

Het verblijf

De “Vieille Ferme Buisson” is een groepshuis gelegen in de Vogezen op een helling op 300 meter hoogte met een prachtig uitzicht op de Bresse-vallei. Er zijn meerdere 3 tot 6 persoonsslaapkamers met 1 persoonsbedden, voldoende douches en buiten kunnen we heerlijk genieten van onze eigen tuin en BBQ plaats.  We verblijven zo’n 20 minuten van de start van de race. Voor ontbijt & diner wordt gezorgd.

De Race: Trail de la Vallée des Lacs

De Vogezen zijn een middelhoge bergketen in het noordoosten van Frankrijk, tussen het Rijndal en de grens met Duitsland en Zwitserland. De ronde toppen van de Grote Vogezen worden ‘ballons’ genoemd, Frans voor bolvormige bergen. Tussen de meren en de toppen is het één groot paradijs voor elke trailrunner. De trails zijn authentiek, soms technisch en bij de finish geniet je van het warme ontvangst die de organisatie voor je in petto heeft! Met de hoogste toppen rond de 1400 meter, is het minder hoog dan bijvoorbeeld de Franse Alpen, maar zeker ook een uitdagend gebied.

De routes van de trails zijn 12, 13, 15, 33 en 65 kilometer en 96% onverhard.

Groep & begeleiding

Dit weekend is onder leiding van een ervaren Hardloopcoach, een International Mountain Leader en een Trailbuddy. Het weekend gaat door vanaf 10 trailers en er kunnen maximaal 23 trailers mee.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding zorgt voor nog meer plezier. In Nederland kun je je heel goed voorbereiden op onze reizen in de Alpen, we helpen je daar graag bij! Je bent ook van harte welkom bij onze Trailrunclinics. Optimaliseer je voorpret en krijg advies en tips van Michel, onze ervaren Hardloopcoach. Als je meegaat tijdens het raceweekend, is de clinic gratis voor jou. Ook kun je je persoonlijk laten coachen door Michel van B. Outside onze Hardloopcoach. Hij is er ook bij dit weekend!

Programma

woensdag | Reisdag

Vandaag reis je op eigen gelegenheid naar Gérardmer. Alleen of met je carpoolmaatje, we helpen je daar graag bij. Met een afstand van slechts 600 kilometer van Utrecht, is het een prima locatie voor dit raceweekend. Aan het einde van de middag kun je je reisbenen wakker schudden met een kort en relaxed losloop rondje. Welkom in de bergen!

donderdag | Op verkenning & acclimatiseren

Deze dag staat in het teken van de acclimatisatie. Je loopt een verkenningstrail samen met ons Nederlandstalige team, die onderweg je laatste vragen kunnen beantwoorden. Onderweg genieten we natuurlijk volop van de omgeving en we halen natuurlijk onze startbewijzen op!

vrijdag | Raceday I – Courrue Sunset de la Vallée des Lacs

Ook vandaag staat in het teken van herstel, ontspanning en vakantiesfeer absorberen met een goede organisatie voor je race.

Raceweekend VogezenOm 20.00 uur kun je deelnemen aan de Sunset trail van 12 kilometer; trailen in de avonduren, alvast wennen aan de race atmosfeer en tegelijkertijd de basis leggen voor je – eerste? –  trail tweedaagse! Of je je energie verdeelt over twee dagen met twee kortere afstanden, of dat je er een extra uitdagend raceweekend van maakt met een avond trail en een lange trail, onze support en bewondering heb je sowieso en we gaan je daar zoveel mogelijk bij helpen!


Zaterdag | Raceday II

Maak je keuze uit één van de prachtige races. Er is voor iedereen iets te kiezen. Bijzonder is de estafette over 65 kilometer met 3500 hoogtemeters. De routes worden vooraf niet openbaar gemaakt, zodat het tot het raceweekend rustig blijft op de paden en jij een maximale natuurbeleving krijgt!

Raceweekend Vogezen - Bergtrails.comTrail Long de la Vallée des Lacs | 65 km – 3500 hm | Estafette
Hoe gaaf is het om lid te worden van het eerste Bergtrails Estafette team? In een heren-, dames- of gemengd team van 2 tot 4 leden trailen we de 65 kilometer met 3500 hoogtemeters. Je moedigt elkaar aan en wisselt op de verzorgingsposten op ongeveer 18, 30 en 48 kilometer. De start is om 05:00 uur en we hebben 16 uur de tijd om te finishen.  Heb je geen eigen team? Laat het ons weten, dan kijken we of we een team voor je kunnen vormen!


Raceweekend Vogezen - Bergtrails.comTrail Long de la Vallée des Lacs | 65 km – 3500 hm | Solo
Het parcours is gelijk aan de estafette, maar je loopt deze als individuele deelnemer. Petje af voor trailers die deze uitdaging aangaan en binnen de deadline van 16 uur finishen! Het is een uitdagende route naar en over de toppen, waarbij je het gebied kriskras doorkruist. Vergeet niet af en toe te stoppen en jezelf te belonen met prachtig uitzichten!


Raceweekend Vogezen - Bergtrails.comLakes Valley Trail Court | 33 km – 1600 hm

De perfecte afstand voor de trailer die een eerste echte bergtrail wil lopen of de meer ervaren trailer die naast hoogtemeters ook snelheid wil maken. Je start om 08:00 uur en moet uiterlijk om 15:00 de finishlijn gepasseerd zijn. Ook in dit parcours, dat niet openbaar wordt gemaakt voor de race, zitten een aantal echte toppen.


Raceweekend Vogezen - Bergtrails.comGéromée de la Vallée des Lacs | 15 km – 700 hm

15 kilometer met 700 hoogtemeters. Deze trail start heel relaxed om 10:00 uur; korter dan de andere trails, maar met een mooi parcours dat je waarschijnlijk in de vallei van La Bresse brengt. Een fijne trail hoeft immers niet altijd groots en meeslepend te zijn en wellicht is dit jouw perfecte match met de avondetappe van gisteren?


Raceweekend Vogezen - Bergtrails.comNaturElle de Marie de la Vallée des Lacs | 13 km – 500 hm

De Ladies only run, die je over de mooiste paadjes voert, tijdens de 13 kilometer lange route met ongeveer 500 hoogtemeters. Je start om 16:00 uur, loopt tijdens de mooiste uurtjes van de dag en bent weer voldoende hersteld van de avondrun van gisteren, als je jouw tweedaagse wit volbrengen. Jammer voor de trailrunnende heren, zij mogen niet meedoen, maar kunnen de dames natuurlijk wel aanmoedigen. Go, Go, Girl Power!!

zondag | Reisdag

We genieten samen van ons laatste ontbijt en zijn nog steeds niet uitgepraat over onze belevenissen van gisteren en wellicht onze stramme spieren? We hebben ook alle tijd want de reis naar Nederland is niet zo ver. Maar dan is toch het moment aangebroken om afscheid te nemen en voldaan, maar zeker met nieuwe ervaringen, terug naar huis te reizen.

Inschrijven & kosten wedstrijd

De inschrijving voor de individuele afstanden of je eigen estafette team verzorg je zelf. Dat kan op deze link vanaf 1 december. Wil je deelnemen aan het Bergtrails estafette team, geef dit dan op bij je boeking. Wij schrijven alle leden van dit team tegelijkertijd in. Heb je hulp nodig bij je inschrijving? Laat het ons weten, we helpen je er graag bij.

De uiterste inschrijfdatum voor alle trails is 30 mei (tenzij een afstand al eerder vol is).