Michel van der Flier – Hardloop- en Beweegcoach

Sport loopt als een rode draad door het leven van Michel. Motorcross tijdens zijn jeugd en na zijn 20ste vooral de berg- en buitensport. Werkzaam geweest bij diverse buitensport organisaties, waarbij hij ook zijn passie voor mountainbiken, adventure racen en het multisporten verder heeft ontwikkeld.
Daar is ook de fascinatie voor kennisoverdracht aangewakkerd. Vanuit de buitensport, de stap gemaakt naar het professionele trainingsvak, waar hij al jarenlang diverse disciplines van veilig werken en redden op hoogte en moeilijk toegankelijke plaatsen  en klimmen doceert.

De combi van sport, kennisoverdracht, de vrijheid van de natuur en het coachen van mensen hebben ervoor gezorgd dat hij een aantal jaar geleden B.Outside Sportcoaching heeft opgericht. Als beweegcoach, mental coach en (trail)run trainer begeleidt hij mensen naar eigen gestelde sportieve doelen en een fit leven. Gelijktijdig een natuurlijke motivator om zelf ook fit te blijven en een actief leven te leiden.

Kort interview met Michel

Wat betekent het trailrunnen in de bergen voor jou?

Vrijheid! Rennen dwars door de uitgestrektheid die het berglandschap mij te bieden heeft. Het onderweg zijn, het genieten van ieder moment, de pieken en dalen op fysiek vlak, soms het afzien, blij worden van de uitzichten en terugkeren met een voldaan gevoel.

Michel van der Flier | Hardloop- en Beweegcoach

Wat is je guilty pleasure op de trails?

Winegums! Haha…. Die zijn het eerste aan de beurt als ik bij een verzorgingspost aankom. Super lekker, voorkomt voor mij de ontmoeting met de man met de hamer en ik loop er heerlijk op. Altijd een voorraadje in mijn pack.

Michel van der Flier | Hardloop- en Beweegcoach

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Als trailruntrainer begeleid ik ook mensen in het voortraject van hun bergrace, reis of bergavontuur. Vaak wordt er hard getraind aan de hand van schema’s of persoonlijke trainingen. Je werkt echt ergens naar toe. En als je dan aan de reis of tour begint en je ziet hoe energiek en krachtig die persoon zijn of haar run doet, dan is dat waanzinnig gaaf om te zien en mee te maken.
Tja, en dan is die glimlach een understatement. Maar eerlijk gezegd glimlach ik al wanneer ik de bergen zie en al helemaal wanneer ik met mijn groepje heerlijk in de bergen aan het rennen ben.
Michel van der Flier | Hardloop- en Beweegcoach

Welke reis of reizen raad je aan van Bergtrails en waarom?

In mijn ogen onderscheidt Bergtrails zich door haar aanbod. Iedere reis is uniek en heeft een eigen charme. De beleving wordt gemaakt door iedereen in de groep. Persoonlijk contact vooraf aan de reis, maakt dat iedereen een goede keuze kan maken voor de reis die op dat moment het beste bij hem of haar past. Kortom, ik kan iedere reis wel aanraden: het is zo mooi in de bergen.
Michel van der Flier | Hardloop- en Beweegcoach

Maak kennis met het hele team van bergtrails.com >>