Bergtrails academy | Clinic dagen

Een heel toegankelijk onderdeel van ons Bergtrails Academy programma zijn de clinic dagen. We nemen je mee de trails op; een mooie dag samen in de natuur, veel leren en gezelligheid.

Bergtrails clinic dag

Wat mag je verwachten?

Vanaf 09.30 verzamelen we voor diegene die La Sportiva schoenen of ander materiaal wil testen. We starten met de clinic om 10 uur.

Je wordt meegenomen in het hoe en waarom van een warming up, de beginselen van het klimmen en afdalen in heuvelachtig terrein, wat zijn specifieke oefeningen die je kan doen als voorbereiding op jouw trailavontuur, hoe gebruik je effectief een set trailstokken en uiteindelijk gaan we een mooie trail lopen waarbij je alle tips & tricks in de praktijk kan toepassen.

Tussendoor zoeken we een mooi plekje op waar we heerlijk ons zelf meegebrachte lunchpakket gaan opeten.

De dag is rond 16 uur afgelopen. Een dag leren, plezier hebben, trailers leren kennen en rennen in een fantastisch gebied.

Wanneer en waar

Vier keer in het jaar op twee verschillende lokaties met ieder zijn eigen specifieke gebied. Twee dagen op en rondom de Kwintelooijen in Rhenen, met het zeer heuvelachtige motorcrossterrein als basis. En de andere dagen rondom de Soesterduinen, centraal gelegen in het land. Allebei perfecte gebieden voor onze clinic dag.

Meld je aan ➤

Begeleiding

Onze trailrunclinics worden altijd geleid door één of meer professionals, afhankelijk van de grootte van de groep. In principe verzorgt onze gecertificeerde Trailruntrainer de training,  Wordt de groep wat groter dan is er ondersteuning van een enthousiaste ‘Trailbuddy’ die ook onze trailrunreizen goed kent.

Test & Train | La Sportiva Trailrunschoenen

Bergtrails en LaSportiva zijn partners op de trails, zij maken o.a. trailschoenen, -kleding en -uitrusting. Ook werken wij samen met de TrailrunStore. Je kunt tijdens de dag trailschoenen, een trailvest of trailrugzak in de praktijk testen. Uiteraard kan je het nodige advies hierin verwachten.

La Sportiva Bergtrails

Kosten

De kosten voor deze dag bedragen € 75. En daarin zit alles inbegrepen, behalve je eigen lunchpakketje.

Voor wie

  • Deze clinics zijn voor iedereen die meer wil weten over trailrunnen of mee gaat met een trailrunreis.
  • Ga je niet mee met een reis, maar wil je zoveel mogelijk leren over trailrunnen? Kom dan ook, iedereen is welkom!
  • Als je tussen de 8 en 10km kunt hardlopen, kun je meedoen. Het tempo maakt niet uit!
  • De clinics zijn onder leiding van een gediplomeerde trainer
  • Je La Sportiva Trailrunschoenen wilt testen.

Bergtrails academy

De Bergtrails academy is een leer- en sportplatform waarbij we inspiratie, kennis en kunde willen bieden aan iedereen die op een gezonde manier aan sporten in de natuur wil doen.

De clinic dagen dragen bij aan het veilig trailrunnen op onverhard terrein met al haar uitdagingen door het aanleren van specifieke technieken. Na afloop ontvang je daarom ook een certificaat van deelname met daarop wat er behandeld is.