Bergtrails academy | Trailrun cursus

Uniek vanuit de Bergtrails Academy; de 4-daagse trailruncursus. Vier fysieke trainingsmomenten, een online dashboard met specifieke oefeningen en inspiratie workouts. Als je veel over trailrunnen wilt leren dan is dit iets voor jou.

Hardlopen is gaaf! Trailrunnen ook. Het geeft een gevoel van vrijheid, fun en avontuur. Maar trailrunnen is anders. Anders in techniek, anders in terrein en anders in beleving. Anders ten opzichte van hardlopen op de weg. Je krijgt te maken met hoogteverschillen, oneffenheden in het terrein, los zand of juist rotsen, navigatie en wellicht wat planning.

Met een aantal tips & tricks kunnen we je zeker helpen om met een gerust hart over de trails te gaan rennen. Ook ideaal om je voor te bereiden op een leuk trailevent in NL of daarbuiten of wat denk je van een gave trailrunreis? Of wil je de stap maken van het weg-rennen naar meer rennen in de natuur? Trailrunnen is overigens ook een goeie combinatie met jouw wegren hardloopschema. Je wordt er namelijk enorm sterk van en verhoogt je belastbaarheid.

La Sportiva Bergtrails

Programma opzet

4 trainingen met ieder een eigen thema en daarvoor specifiek terrein.

Dag 1

We beginnen de eerste training met de beginselen van het trailrunnen. Waar moet je op letten? Wat zijn de ‘gevaren’? Wat zijn de juiste materialen en wat neem je mee en doe je aan?

Uiteraardgaan we rennen. Vandaag besteden we vooral aandacht aan het omgaan met de hoogteverschillen en het diverse soort terrein. Hoe ga je omhoog, wat is een zuinige loper, wat doe je met de natuurlijke obstakels en hoe ga je weer naar beneden. Klinkt makkelijk, maar vergis je niet. Dat maakt trailrunnen zo wezenlijk anders (en ook zo gaaf!)

Duur van de training | ca. 2 uur
Lokatie | Soesterduinen

Dag 2

De tweede training doen we in ander soort terrein in de omgeving van de Utrechtse heuvelrug.

Vandaag een technische training. We gaan ons bezighouden met onze looptechniek. Voetplaatsing, balans, arminzet en controleren van de snelheid, vooral naar beneden. En Wat doen we in ons trailvest, hoe gaan we om met de stokken en welke voor- en nadelen komen daar bij kijken.

Duur van de training | ca. 2 uur
Lokatie | Utrechtse heuvelrug (Amerongse berg)

Dag 3

De derde dag vindt plaats op en rondom de Kwintelooijen bij Rhenen.

De derde training besteden we o.a. aan specifieke trailrun oefeningen. Waar wordt je krachtig van? En hoe doe je die oefeningen, zowel thuis als lekker buiten? En kan je dat combineren met ook weer een heerlijke run met de nodige kilometers? En de Kwintelooijen is een fantastisch stok-oefen-gebied.

Duur van de training | ca. 2 uur
Lokatie | Kwintelooijen Rhenen

Dag 4

In deze training komen veel aspecten samen en gaan we ons ook even buigen over navigeren en toerenplanning. Een mooie trail gaat vaak gepaard met een gedegen voorbereiding, zodat je weet wat je te wachten staat.

Volledig ’trailrun-ready’ gaan we de paden op en staan we hier en daar stil voor oefeningen, uitleg en skillsupdates. We volgen een eigen gemaakte route en raadplegen daarbij kaart en horloge.

Duur van de training | ca. 2 uur
Lokatie | nntb

Online monitor

Tijdens dit traject krijg je toegang tot jouw persoonlijke online platform TrainingPeaks. Uiteraard komen daar de 4 trainingen in te staan, maar ook workouts die je thuis kan doen of op een mooie plek in de natuur. Denk aan workouts (veel met uitleg filmpjes) met kracht, balans, souplesse en coördinatie oefeningen. Ook zit daarin een chatfunctie verwerkt voor vragen, suggesties en wensen. En indien gewenst kunnen er ook tussentijdse trainingen in worden opgenomen ter inspiratie. Een mooie motivatie om zelf aan de slag te gaan met alle tips & tricks!

Meld je aan ➤

Begeleiding

Onze trailruncursus worden geleid door onze gecertificeerde Trailruntrainer, De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers.

Test & Train | La Sportiva Trailrunschoenen

Bergtrails en LaSportiva zijn partners op de trails, zij maken o.a. trailschoenen, -kleding en -uitrusting. Ook werken wij samen met de TrailrunStore. Je kunt tijdens de dag trailschoenen, een trailvest of trailrugzak in de praktijk testen. Uiteraard kan je het nodige advies hierin verwachten.

La Sportiva Bergtrails

Kosten

De kosten voor deze dag bedragen € 360.

Voor wie

  • Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over trailrunnen of zich goed wilt voorbereiden op een trailrunreis.
  • Ga je niet mee met een reis, maar je wilt zoveel mogelijk leren over trailrunnen
  • De cursus is onder leiding van een gediplomeerde trainer
  • Je La Sportiva Trailrunschoenen en ander materiaal wilt testen.

Bergtrails academy

De Bergtrails academy is een leer- en sportplatform waarbij we inspiratie, kennis en kunde willen bieden aan iedereen die op een gezonde manier aan sporten in de natuur wil doen.

De trailruncursus draagt bij aan het veilig trailrunnen op onverhard terrein met al haar uitdagingen door het aanleren van specifieke technieken. Na afloop ontvang je daarom ook een certificaat van deelname met daarop wat er behandeld is.