Edward Monrad – International Mountain Leader

Edward Monrad – International Mountain Leader

Als kind leerde Edward van de bergen houden tijdens de epische Boy Scout-reizen in de Cascade- en Olympic-gebergten van Washington. Kamperen in sneeuwgrotten, vulkanen beklimmen, 50-mijls trektochten maken en een doorweekte kanotocht leerde hem dat hij gemaakt was voor uithoudingsvermogen in de natuur. Na een te lange periode in het vlakke Chicago ontdekte Edward in 2018 de vreugde van het rennen als een dolle over single- tracks tijdens de Matterhorn Ultraks-race. Sindsdien is hij niet gestopt met zoeken naar vloeiende paden! Edward is International Mountain Leader.

Kort interview met Edward

Wat betekent het trailrunnen in de bergen voor jou?

De vrijheid van beweging, lange dagen in prachtige omgevingen, mijn lichaam uitdagen om meer te doen dan ik ooit voor mogelijk hield, en vooral het delen van de ervaring en lachen met zowel nieuwe als oude vrienden.

Edward Monrad

Wat is jouw guilty pleasure op de trails?

Haribo Kikkers! Er is niets beter dan een lange klim voltooien aangedreven door een paar kikkertjes.

Edward Monrad

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Hard naar beneden rennen, net op het randje van controle. Nergens anders in mijn leven ben ik zo perfect in het moment als tijdens een lange, steile, technische afdaling. Oh, en taart bij een berghut. Vergeet nooit de taart!

Edward Monrad

 

Welke reis of reizen raad je aan van Bergtrails en waarom?

Die ene die je dat tintelende gevoel in je buik geeft, die je doet denken, wow, kan ik dat echt doen, waar je niet mee kan stoppen met denken. Die ene!

Edward Monrad