Hoe blijf je fit tijdens de zomervakantie? We geven je 5 tips!

14 juli 2023 Uit Door jantiene

Met deze tips geniet je nog meer van je vakantie en blijf je lekker fit!

Yes, vakantietijd! Of je nou wel of geen plannen hebt gemaakt, deze tijd is voor jou. Misschien ga je naar een nieuwe bestemming, heb je een actieve reis geboekt of wil je juist even helemaal niks en extra veel samen zijn met je partner en gezin. Wat je ook gaat doen, je kijkt er vast naar uit. Laat het grote genieten maar beginnen!

Wil je tijdens je vakantie fit blijven of misschien juist fit worden? Dan komt het goed uit dat je deze blog leest. Onze hardloop- en beweeg coach Michel geeft je 5 tips die iedereen kan doen op zijn vakantieadres. Ook als je niet op vakantie gaat ;). Wil jij jouw ultieme tip met ons delen? Laat ‘m weten op Facebook, we zijn benieuwd. Op naar een mooie & fitte zomer allemaal en tot op de trails!

Onze 5 tips om fit te blijven tijdens je vakantie

1. Sportdenken!

Maak anders dan anders de combinatie van trainen en fun. Wat denk je van een retourtje op de fiets na een activiteit of boodschappen doen naar de camping. Of laat je een dorpje verder afzetten? De familie laten fietsen en jij rennend ernaast is ook multi-pret en vakantievierend sporten.

Hoe blijf je fit tijdens jouw zomervakantie? Hier 5 tips van Bergtrails

2. Running Bootcamp

Hoe gaaf is het om je vakantiebestemming hardlopende te ontdekken. Maak er een spontane running bootcamp van voor jezelf. Kort de training iets in qua kilometers en verzin een oefening bij alles wat je tegenkomt. Apekooien voor vakantiegangers! Maak je een city-trip? Dan wordt het een Cultuur-Urban-Training en kun je aan de slag op de rand van fonteinen, bankjes en Romeinse trappen. In de natuur ga je aan de slag met een boomstam voor balans, een markant punt voor een aantal sumo squats, een heuvel voor een aantal uphills of rare kikkersprongen. Zie je een slootje? Spring er overheen! Aan de Middenlandse zee speel je met je balans op rotsblokken of in het zand. Ga voor 100% de funfactor en maak foto’s! Je zal merken dat je uitgelaten thuis komt met een dikke lach op je gezicht.

Hoe blijf je fit tijdens de zomervakantie? We geven je 5 tips! Hoe blijf je fit tijdens jouw zomervakantie? Hier 5 tips van Bergtrails

3. Probeer eens iets nieuws

Complementeer je trailrun trainingsessie eens met een paar trailstokken. Zo wordt je sessie een total body workout en raak je nog meer vertrouwd met je stokken als dat je al was. Heb je geen trailrunstokken? Misschien heeft de buurman op de camping wel een paar (wandel)stokken die je even kunt lenen. Of leg een grote handdoek op een mooie plek met uitzicht, zoek een mooie rek & strek serie op het internet en probeer het eens!

Hoe blijf je fit tijdens jouw zomervakantie? Hier 5 tips van Bergtrails Hoe blijf je fit tijdens de zomervakantie? We geven je 5 tips!

4. Ga eens voor een uphill-fartlek!

Fartlek betekend willekeurige wisselingen in afstand en intensiteit. En een mooi trailrun landschap is daar perfect geschikt voor. Doe alle uphills zo snel en krachtig mogelijk, en alle afdalingen en vlak terrein doe je op normaal tempo, wat je kan variëren van dribbelen tot wat tempo.

5. Doe mee met een race of event!

Er zijn best wel vaak lokale events georganiseerd in de zomervakantie. Doe spontaan mee en geniet van de sfeer van het land waar je bent. In Italië en Frankrijk aan lange tafels op het dorpsplein is het eten ná de trail vaak belangrijker dan de race ;).

Gezins-tip: Check altijd of er een kidsrun is voor een ware family-run. Inclusief ijs achteraf natuurlijk!

Hoe blijf je fit tijdens jouw zomervakantie? Hier 5 tips van Bergtrails Hoe blijf je fit tijdens jouw zomervakantie? Hier 5 tips van Bergtrails

Trail & Hike Weekend Zevenheuvelen

Heb je zin om het vakantiegevoel nog even vast te houden na de zomer? Sluit dan aan bij ons Trail & Hike Weekend Zevenheuvelen in Nederland. Hoe fit je ook uit je vakantie komt, je kunt altijd meedoen! Het wordt een weekend dat helemaal in het teken staat van trailrunnen in de bos- en heuvelrijke omgeving van Nijmegen. Op zaterdag liggen de paden in de bossen rondom Nijmegen voor je klaar om mee te doen met de Zevenheuvelentrail. Je kunt meedoen met afstanden van 7 km tot maar liefst 56 km met zo’n 1.300 hoogtemeters.

Interesse? Lees verder ➤

Fijne vakantie allemaal!

Het team van Bergtrails wenst je een heel fijne en fitte zomervakantie toe. Oke, nog 2 tips dan: Kijk eens op de website van Michel, B.Outside Trailruncoaching, om volgend jaar te pieken tijdens je Bergtrails Trailrunreis en ga vooral lekker uitrusten!

Hoe blijf je fit tijdens jouw zomervakantie? Hier 5 tips van Bergtrails