Trail & Hike Weekend Zevenheuvelen

Een sportief weekend rondom de Zevenheuvelentrail

Een weekend dat helemaal in het teken staat van trailrunnen in de bos- en heuvelrijke omgeving van Nijmegen. Op zaterdag liggen de paden in de bossen rondom Nijmegen voor je klaar om mee te doen met de Zevenheuvelentrail. Je kunt meedoen met afstanden van 7 km tot maar liefst 56 km met zo’n 1.300 hoogtemeters. Heb je een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie? Dan kun je meedoen met het NK Trailrunning!

Voor wie

Je bent een buitenmens en hebt zin in een sportief en goed verzorgd weekend in eigen land. Je kijkt uit naar een trailrunwedstrijd en wil dit samen met anderen beleven. Je kunt met elk trailrunniveau meedoen! Dit weekend is ook een mooie gelegenheid om Bergtrails beter te leren kennen voor als je eens met ons naar de bergen wilt.

Waar

In het Rijk van Nijmegen ervaar je de rijkdom van een levendige historie, omgeven door glooiende natuur. Dit is dé achtertuin van Bergtrailers Allard en Jantiene als ze niet op reis in de bergen zijn. We kennen de mooiste singletrails en gaan die natuurlijk aan jou laten zien!

Begeleiding & groep

Dit weekend is onder leiding van een ervaren Hardloopcoach, een International Mountain Leader, een Trailbuddy en Sportfotograaf. Het weekend gaat door vanaf 10 trailers.

Zevenheuvelentrail

Op zaterdag kun je meedoen met de Zevenheuvelentrail. Bij het boeken van dit weekend kun je aangeven met welke afstand je mee wil doen en dan regelen wij je inschrijving.

Wil je samen met je partner een actief weekend beleven en houdt de één van trailen en de ander van hiken? Vanuit Bergwandelen.com organiseren we gelijktijdig het Hike & Trail Weekend Zevenheuvelen.

Het verblijf en eten

Je verblijft op de mini-camping met goed sanitair van accommodatie De Poort midden in de bossen van Groesbeek. Het ontbijt en diner wordt door het enthousiaste team van De Poort voor ons verzorgd. Je wordt wakker met het geluid van fluitende vogeltjes en vanaf de camping kunnen we gelijk de trails op! Dit is een alcoholvrij weekend en de Poort heeft een geweldige selectie alcohol vrije bieren en wijnen voor je klaarstaan.

Tegen een meerprijs kun je ook in een pipowagen slapen. Ook verhuren we 1, 2 en 3 persoons tenten en slaapzakken. De tent staat dan voor je klaar als je aankomt.

Programma

vrijdag | Voorbereiding Zevenheuvelentrail

Rond 16 uur start ons weekend met een relaxte trail. We lopen direct vanaf onze camping zo de bossen in en verkennen alvast een gedeelte van het parcours van morgen. Onderweg en ook de rest van de avond kun je al je vragen stellen om zo goed mogelijk aan de start te staan.

Om 18:30 uur trappen het weekend écht af met een voedzaam en smakelijk diner en ontvang je je startbewijs.

We trailen zo’n 10 kilometer met 200 hoogtemeters

zaterdag | Raceday!

We beginnen de dag met een ontspannen rek & strek sessie en na het ontbijt maken we ons klaar voor de Zevenheuvelentrail of het NK Trailrunnen. Het is vanaf de camping ongeveer 5km naar de start die je met de auto of fiets kunt afleggen. We stimuleren carpoolen. Vanaf 10 uur moedigen we de trailers aan die meedoen met de 60km aan. Daarna start je zelf met je eigen afstand; om na afloop terug te komen met nieuwe ervaringen die we met elkaar delen.

Bekijk de parcoursen voor de  7 km, 14 km, 21 km, 28 km, 42 km én 56 km

Lees hier alles over het NK Trailrunninng

zondag | Techniektraining

Ook vandaag starten we de dag met een rek & strek moment. Hoe zullen onze lijven voelen na de trail van gisteren? Na het ontbijt gaan we genieten van nog meer trails en buitenzijn! Vandaag laten we je de Mookerheide & Sint Jansberg zien, gecombineerd met een techniektraining. We lopen door een afwisselend bos- & heide gebied, met mooie vergezichten en verschillende ondergronden. Rond 14 uur zijn we weer terug bij de camping, ronden we af en nemen we afscheid van elkaar.

10 – 20 km trailen met zoveel mogelijk verschillende ondergronden

Heen & terugreis

De Poort is goed te bereiken met openbaar vervoer, de fiets en een auto.

Na inschrijving voegen we je toe aan de whatsapp groep van deze reis en kun je een oproepje plaatsen om samen te carpoolen.