Ontdek het trailen van hut naar hut in Vallée de la Clarée

Deze week geniet je van de prachtige Vallée de la Clarée op trailschoenen!

Vanaf het moment dat je bent aangekomen in Névache begeef je je in de bergwereld en begint jouw trailavontuur! We gaan je elke dag verrassen met nieuwe uitzichten, wildstromende beekjes, bloemenvelden, bergmeertjes, watervallen en eindeloze paden. We vinden ons thuis in berghutten waar we op eigen kracht naar toe trailen.

In deze week ga je genieten van een fijne balans tussen veel buiten zijn, prettige afstanden en mooie routes. Onderweg besteden we aandacht aan de specifieke techniek van het trailen in de bergen, zodat je nog meer plezier kunt beleven aan deze toffe sport. Zo kun jij ervaren of het trailen van hut naar hut iets voor je is. Er is elke dag voldoende tijd om om te staren, schrijven of nu écht het boek van je nachtkastje uit te lezen. Een week met gegarandeerd een groot berggevoel en mooi evenwicht tussen inspanning en ontspanning.

Deze reis in een paar minuten

Voor wie

 • Je hebt plezier in het trailen
 • Je wil graag verder, hoger en iets nieuws proberen met het trailrunnen
 • Je bent gek op de natuur, bergen, avontuur én houdt van een uitdaging
 • Je hebt minimaal twee jaar hardloopervaring
 • Je bent het gewend om meerdaags te lopen
 • Je kunt een weekje zonder de luxe van thuis
 • Je loopt een (vlakke) halve marathon binnen de 2,5 uur
 • Een maand voor de reis begint kun je 25km non stop rustig hardlopen
 • Je hebt nog regelmatig vragen over trailruntechniek, voeding en uitrusting

Het verblijf

We vinden ons thuis in berghutten waar we op eigen kracht naar toe trailen. Soms blijven we twee nachten in dezelfde hut en andere dagen trekken we de volgende dag weer verder. De trails zijn zo’n 10 tot 15 kilometer per dag waarbij we 950 – 900 hoogtemeters overbruggen. Voor de liefhebbers is de route vrijwel elke dag uit te breiden en soms ook in te korten.

We vormen groepjes van ongeveer 5 trailers per begeleider, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan doen en het optimale plezier en uitdaging uit deze week haalt. De sfeer van de reis is uiteraard wel ‘samen uit samen thuis’.

Groep & begeleiding

De reis is altijd onder leiding van een ervaren International Mountain Leader en een (assistent) hardlooptrainer bij. De reis gaat door vanaf 6 trailers en er kunnen maximaal 15 trailers mee.

 

Bagage & Paklijst

Ontbijt, lunch, diner en slaapgelegenheid vind je in de hut en hoef je dus niet zelf mee te nemen. Dit zit bij de reisprijs inbegrepen. Bekijk onze paklijst om te controleren of je nog iets nodig hebt. Ga uit van een rugzak van 30-35 liter die 6-8kg zal wegen incl. water. Op twee hele dagen en op een aantal middagen kun je lichtgewicht trailen.

Programma

zaterdag | Reisdag

Vandaag gaat het feest beginnen! Je reist op eigen gelegenheid naar Névache. We denken graag met je mee als je wilt carpoolen. Aan het einde van de middag leren we elkaar kennen met een drankje op het terras en het uitzicht op de bergen. Rond 19.30 uur genieten we van een heerlijk diner, gemaakt van locale producten.

Gite la Découverte op 1595m

zondag

Gite Decouverte -> Refuge Buffere
6,5 km – 600 klimmen – 150 dalen

maandag

Refuge Buffere -> Refuge Chardonnet
12,6km – 930 klimmen – 770 dalen

dinsdag

Refuge Chardonnet -> Refuge Drayeres
11km – 730 klimmen – 900 dalen

woensdag

Refuge Drayeres
13km – 850 klimmen – 900 dalen

donderdag

Refuge Dayeres -> Refuge Ricou
13km – 700 klimmen – 760 dalen

vrijdag

Refuge Ricou -> Gite Decouverte
15,5km – 640 klimmen – 1150 dalen

zaterdag

Na het ontbijt nemen afscheid en met een lijf vol indrukken – en vast ook wel een beetje spierpijn – rijd je weer naar huis.

Heen- en terugreis

Deze Trailrunweek van hut naar hut begint en eindigt in het dorpje Névache. We parkeren daar onze auto om over de trails verder te gaan. Névache ligt ongeveer 1100km vanaf Utrecht.

Met de auto
Névache is goed bereikbaar met de auto via Col du Lautaret en Briançon of vanaf de via de tunnel en Col de Montgenèvre.

We stimuleren carpoolen!
Na inschrijving voegen we je toe aan de whatsapp groep van deze reis en kun je een oproepje plaatsen om samen te carpoolen.

Met de trein
Per (nacht)trein kun je naar Briançon en vanuit daar kunnen wij of één van de andere trailers je oppikken (ongeveer een half uur naar Névache). Kijk op NS Internationaal of Trainline.fr.


Met veel dank aan de reizigers van 2020 (nog onder de noemer van AltijdSporten.nl) voor alle foto’s en filmpjes!

 • Ricou
 • torrent de la Cula