Trailen in het land van vuur en water, IJsland

9 dagen trailrunnen vlak onder de Poolcirkel met Midzomernacht

Ruim een week trailrunnen op IJsland terwijl de zon niet ondergaat! Deze reis staat al lang op onze droomlijst en willen we in 2023 uit laten komen, het liefste met jou erbij! Ga je mee? Aan de mooiste routes wordt nog gewerkt.

Voor wie

Deze reis is voor avonturiers en actievelingen die met gemak 15 tot 25 kilometer meer dagen achter elkaar kunnen trailrunnen. Op wedstrijdtempo loop je in Nederland een halve marathon binnen de twee uur. Daarnaast kun je het IJslandse weer – met soms 4 seizoenen in 1 dag – als een uitdaging zien.

Het verblijf

Gedurende de reis verblijven we in verschillende accommodaties met een comfort van 2 of 3 sterren, waar het goed vertoeven is na een dag buiten. Doordat we eigen vervoer hebben, is de flexibiliteit optimaal en kunnen we jou het állermooiste van IJsland laten zien.

De afgelopen maanden …

Met veel hulp en inzet en enthousiasme van onze ervaren gidsen en Nederlandse IJsland-locals wordt het steeds duidelijker wat we gaan zien en wat we gaan doen.

Programma opzet 2023

Aan de mooiste routes wordt nog gewerkt. Het land heeft zoveel te bieden, dat we aan een week op de trails natuurlijk niet genoeg hebben om je alles te laten zien. Dat we in deze pilot reis een mooi avontuur zullen beleven, staat echter vast.

Update 27 december 

De trailrunreis neemt je mee door Zuid(West) IJsland. Vanuit Reykjavik reizen we met onze eigen 4×4 bus oostwaarts en trailen in de omgeving van de Hengill. Een ruim 800m hoge tafelberg met uitzicht op zowel de Atlantische Oceaan als Thingvallavatn, dit is het grootste meer van IJsland. Dit vulkanische gebied ligt op de breuklijn tussen het Europese en Amerikaanse continent, met karakteristieke rotsformaties gevormd door lava. We trailen door mooie valleien met diverse topjes, stomende fumarolls en natuurlijke warme bronnen die uitnodigen voor een bad. De Hengill is elk jaar het decor van een ultra trailrunevent.

Inspiratie en een impressie van het landschap

En we reizen verder …

Langs de bekende Hekla (1490m) de vulkaan die hele regio domineert. Wie weet trail jij wel naar de top! De omgeving van de Hellisfjall vulkaan is weer anders van karakter: meren en toppen wisselen elkaar af en dus ook onze trailrunroutes. Het mooiste bewaren we voor het laatst als we trailend Landmannalaugar verkennen. Hier is veel geothermische activiteit en worden we verliefd op het prachtig gekleurde landschap met z’n vele uitzicht toppen, lavavelden, kraters, meren, watervallen en heerlijke warme beek.

Wil jij hierbij zijn?

Laat het ons weten, dan houden we je op de hoogte! Op zit moment zijn er al 14 trailers geïnteresseerd in deze reis.