Anneke de Groot – Trailbuddy

Anneke heeft de bergen als klein meisje leren kennen en droomde van lopen en klimmen door de prachtige Alpen. Na veel bergwandelen en alpiene (klim)avonturen ontdekte ze tijdens een fanatieke triathlonperiode het trailrunnen en was verkocht. Wat een topcombi: hardlopen en mooie tochten in de bergen maken, beter kan niet! Sindsdien ondersteunt zij als trailbuddy de reizen van Bergtrails.

Kort interview met Anneke

Wat betekent het trailrunnen in de bergen voor jou?

Trailrunnen in de bergen is voor mij vrijheid. Bewegen en genieten in de natuur. Dat je helemaal tot in je tenen voelt dat je leeft. Hoe hoger en ruiger, hoe beter wat mij betreft! Ik voel me thuis zodra ik in de bergen ben en je kan me geen groter plezier doen dan me daar lekker doorheen laten dwarrelen.

Anneke de Groot

Wat is jouw favoriete plek in de bergen en waarom?

Eén favoriete plek heb ik niet, alhoewel ik het gebied waar ik de bergen als klein meisje heb leren kennen voor altijd in mijn hart heb gesloten: dat is het Berner Oberland. Hoge ruige bergen, sneeuw, ijs, rots. Maar ook stille bergmeertjes en frisgroene bergweiden. Meer heb je niet nodig.

Anneke de Groot

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Waar ik zelf heel gelukkig van word zijn de spannende paadjes: blokkenterrein, graatjes, sneeuwoversteken. Hoe technischer, hoe meer ik in mijn element kom. Hard hoeft dan niet, maar licht en steady huppelend door dit terrein.
En waar ik ook heel blij van word: als ik hetzelfde plezier en de energie die ik voel terugzie bij anderen. Prachtig om dit te delen en door gewoon samen te rennen in de bergen, een gezamenlijk geluksgevoel beleven, hoe mooi is dat!

Anneke de Groot

 

Welke reis of reizen raad je aan van Bergtrails en waarom?

Jeetje, alle reizen hebben in zich dat je in prachtige gebieden bent, de mooie plekjes aandoet en dat ultieme gevoel van vrijheid ervaart. Mijn persoonlijke favoriet is het Engadin, dat is zo’n veelzijdig gebied: vriendelijke bergweiden en gehuchten, ruige bergen, lieflijk kabbelende beekjes, maar ook woeste bergrivieren, eenvoudige paadjes en technische overgangen. Hier raak je niet uitgekeken!

Anneke de Groot