Raceweekend Grand Trail des Ecrins

Volledig verzorgd wedstrijdweekend in de Hautes-Alpes

Dit weekend geniet je onder leiding van een Nederlandstalig team van de mooiste trails van het Nationaal Parc des Ecrins. Uitzichten waar je als trailer van droomt, de gezelligheid van het ‘samen beleven’ en de ontspanning dat alles voor je geregeld is. Door de verschillende afstanden en karakter van het wedstrijdprogramma is het een gaaf en uitdagend weekend voor elke trailer. Voor welke trail ga jij? Wil je wel eens een ‘vertical kilometer’ lopen? Ook daar kun je dit weekend aan meedoen.

Kortom: een zalig trailweekend – die als een week voelt – in de lentezon van Zuid Frankrijk.

De wedstrijd in een paar minuten

TRail Ecrins 2021.mp4 from TLC Prod on Vimeo.

Voor wie

  • Je kijkt uit naar je eerste trailrunwedstrijd in de bergen of
  • Je zoekt juist een uitdagende trail langer dan de marathonafstand
  • Je wilt wel eens 1000 hoogtemeters in een zo kort mogelijke afstand afleggen, de zogenoemde ‘vertical kilometer’.
  • Je bent gek op singeltrails, door een groene omgeving!!
  • Je geniet van de gezelligheid van een groep gelijkgestemden en de begeleiding van ons enthousiaste team, maar er is ook ruimte om je terug te trekken
  • Je wilt buiten zijn, genieten en trailen! Wij zorgen voor de rest.

Het verblijf

We verblijven in Le Clôt Saint Joseph in Vallouise. Dit is een volledig gerenoveerde boerderij uit 1811. In je comfortabele 2 of 3 persoons kamer heb je je eigen badkamer. Kom je met een groep vrienden van 6 tot 10 personen? Dan kun je ook samen in één van de sfeervolle appartementen terecht.

Het ontbijt en diner is voor ons een tijd van ontmoeting en ervaringen delen in de sfeervolle huiskamer van onze gîte. Het eten wordt met de best mogelijke regionale producten gemaakt, waarbij recepten uit het zuiden en de bergen gecombineerd worden. Geniet van deze verrassende variatie!

Groep & begeleiding

Het weekend is onder leiding van ons enthousiaste en ervaren team trailruntrainers Bob en Ienskje. We begeleiden jou voor, tijdens en na je wedstrijd. Er kunnen maximaal 30 trailers mee. De reis gaat door bij 10 trailers.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding zorgt voor nog meer plezier. In Nederland kun je je heel goed voorbereiden op onze reizen in de Alpen, we helpen je daar graag bij! Je bent ook van harte welkom bij onze Trailrunclinics. Als je meegaat zijn de clinics gratis voor jou. In april organiseren we ook nog een gaaf Trailrun Trainingsweekend die perfect in je opbouw past naar de Grand Trail des Ecrins. Ook kun je je persoonlijk laten coachen door één van onze hardloop- & trailruntrainers.

Programma

woensdag | Reisdag

Vandaag reis je naar Vallouise. Alleen of met je carpoolmaatje. We helpen je daar graag bij. Aan het einde van de middag kun je je reisbenen wakker schudden met een kort en relaxed losloop rondje. Welkom in de mooie Ecrins!

donderdag en vrijdag | Op verkenning!

Deze dagen staat in het teken van de acclimatisatie. We lopen een verkenningstrail samen met Nederlandssprekende hardlooptrainers die je onderweg alles kunnen vertellen over de Grand Trail des Ecrins wedstrijd. Onderweg genieten we natuurlijk volop van de omgeving! En we halen natuurlijk onze startbewijzen op!

zaterdag | Wedstrijddag 1

Maak je keuze uit één van de twee prachtige trails!

De Trail des Ecrins van 34 km en 2100 hoogtemeters
Trailomschrijving
Tijdens deze trail loop je naar het hoogste punt van de Grand Trail des Ecrins. Col de Vallouise ligt op 2600 meter. Je krijgt de meeste hoogtemeters gelijk vanaf de start voor je kiezen, dus deel de dag goed in en begin rustig aan. Je loopt ‘s morgens nog in de schaduwkant van de berg wat voor iedereen in zijn of haar voordeel zal werken. Terwijl je klimt, loop je uitsluitend over heerlijke singletracks en steekt verkoelende watervalletjes over. Na het bos en twee kleine berghutjes kom je boven de boomgrens uit. Als je om je heen kijkt – en daar ben je vast voor gekomen – zie je de vallei en toppen van 4000 meter en hoger zoals de Pelvoux. Je bent inmiddels al zo hoog dat je bijna op de gletsjers kunt kijken! Vanaf hier ga je ook turen: ‘waar is Col de Vallouise?’. Op de col word je door de organisatie vrolijk binnengehaald. Maak je op voor een technische afdaling met sneeuwveldjes en indrukwekkende meertjes. Je beweegt nu door het hooggebergte ver weg van elke vorm van beschaving. Een waterpunt is dan ook een straal met bronwater waar je zelf je waterzak kunt bijvullen. Een lekker lopende klim volgt naar de laatste Col de la Pisse van vandaag. Je kijkt uit op een indrukwekkende zee van kleine gele bloemetjes. Ook op deze col is de organisatie blij om je te zien. Dat werkt motiverend! Het klimmen is gedaan en er volgt nu een hele lange relatief vlakke traverse die wordt gevolgd door een afdaling. Je voelt je een nietig mens in een machtige en indrukwekkende omgeving. Vergeet niet te genieten, want als je ooit gedroomd hebt over een trailrun in de bergen, dan is dit jouw dag! Geniet, drink, eet, ren en … geniet. Dat op repeat 34 km lang. Met nog een kleine 10 kilometer te gaan kom je in Chambran. Anders een stille en ruige vallei, maar vandaag staat hier een voedingspost voor de laatste versnaperingen waar je waarschijnlijk dankbaar gebruik van zult maken. Ze verteren lekker op een paar vlakke kilometers die na al het klimmen en dalen bijna vreemd aanvoelen. Daarna gaat de trail rap richting het eindpunt in Vallouise, je finish! Je loopt langs het wild stromende water dat een extra snelheidsgevoel geeft om je door het finishdorp te laten vliegen. Nog één bochtje en vanaf nu hoef je alleen nog maar je grote glimlach op te zetten, armen omhoog en … je hebt het gedaan. Wauw!
De Trans’Ecrins van 57 km en 3300 hoogtemeters
Trailomschrijving
Deze trail is een combinatie van de Fournel Trail (23 km) en de Trail des Ecrins (34 km).

zondag | Wedstrijddag 2

Vandaag kun je kiezen voor de Fourneltrail van 23 km of Vallouisette van 11 km. In de middag kun je optioneel raften om je raceweekend spectaculair af te sluiten. Het is een heerlijke activiteit om de benen rust te geven en toch lekker actief met elkaar in de bergen bezig te zijn. De kosten daarvoor zijn € 45.

De Fournel Trail van 23 km en 1200 hoogtemeters
Trailomschrijving
Je bent fit en op relatief vlakke trails is 20 kilometer non-stop lopen geen probleem voor jou. In aanloop naar deze trail vind je het prima om een trail 25 tot 30 kilometer te lopen. En het lonkt … een paar uur door de bergen trailen, je wil weten hoe dat is! De 23 km Fournel trail is een uitgelezen kans om serieus te klimmen, lang te dalen, je te verwonderen over de omgeving, eindeloze bloemenvelden en de bergwereld waar je loopt. Als je niet oppast blijf je foto’s maken, want de natuur staat volop in bloei! Neem de tijd, want je hebt alle tijd.

maandag | Reisdag

Voldaan en wellicht met vermoeide benen, maar zeker met nieuwe ervaringen, reis je vandaag weer terug naar huis. Als je wilt kun je ook langer blijven of eerder komen uiteraard; neem daarover even contact met ons op.

Inschrijven & kosten wedstrijd

De inschrijving verzorg je zelf. Dat kan op deze link en als je vragen hebt helpen we je daarbij!