Trailrun Trainingsweek vanuit Luxe Chalet in de Hautes-Alpes

8 dagen trailrunnen in de Hautes-Alpes – Zuid Frankrijk, Ecrins

Deze reis is de perfecte overstap van trailpaadjes in Nederland en de Ardennen naar trailpaadjes in de bergen. Het programma is zo opgebouwd dat je gedurende de week groeit, zodat je steeds wat verder en over moeilijker terrein kunt lopen.  Elke dag trailen we 10 tot 20 km door het prachtige Nationaal Parc des Ecrins.  We genieten van de heerlijke zon en alle kleuren en geuren in de Hautes-Alpes van de Ecrins. We verblijven in een luxe chalet waar we goed verzorgd worden met heerlijke maaltijden en fijne wellness!

Voor wie

Deze reis is echt iets voor jou als je je trailrun vaardigheden wilt verbeteren in een prachtige omgeving en goede verzorging na een actieve dag buiten.

 • Je hebt plezier in het trailen
 • Je hebt nog regelmatig vragen over trailruntechniek, voeding en uitrusting
 • Je wilt graag verder, hoger en iets nieuws proberen met het trailrunnen
 • Je geniet van heel veel buiten in de natuur zijn, gecombineerd met een comfortabel verblijf
 • Je hebt minimaal twee jaar hardloopervaring
 • Je bent het gewend om meerdaags te lopen
 • Je kunt een vlakke halve marathon in ongeveer 2 uur lopen. Twijfel je over jouw tempo ten opzichte van deze richtlijn? Neem dan even contact met ons op.

Voorbereiding

Wil je je (extra) voorbereiden op deze reis, doe dan wat meer omvattende trainingen, gericht op balans, uithoudingsvermogen en kracht om je fysieke belastbaarheid te verhogen. Intensiveer je trailrunsessies in omvang, maar ook in uitdagender terrein. Zoek trappen en heuvels op of ga eens trainen in een duingebied. Een zogenaamde tempowissel training gecombineerd met krachtoefeningen zijn heerlijk om gezond sterk te worden. Uiteraard nog wat meer aandacht aan kracht en core thuis. Maar vergeet de balans oefeningen niet: maak een hink-stap-sprong een heuvel op en blijf even rusten op 1 been.

Daarom is trailrunning zo gaaf!

Deze video hebben we opgenomen in samenwerking met de NKBV met beelden uit deze reis.

Groep en begeleiding

Elke dag besteedt de Trailrun trainer aandacht aan specifieke aspecten van het trailen, terwijl de International Mountain Leader je gidst door het prachtige berglandschap. Met oefeningen, hands-on tips tijdens het trailen en korte workshops reiken we je veel kennis aan. Het is een fantastische en leerzame week als je het trailrunnen in de bergen wil ontdekken of voorzichtig wilt uitbreiden. ​​De reis gaat door vanaf 6 trailers en er kunnen maximaal 12 trailers mee.

Programma

Het basis-dagprogramma is als volgt:

 • 07.30 uur rek & strek
 • 08.00 uur ontbijt
 • 09.00 uur klaarmaken
 • 09.30 uur we gaan de trails op!
 • 18.30 uur diner

Het verblijf

We verblijven in het luxe Chalet AlpeLune. In 2003 zijn Vincent & Ilonka in de Hautes-Alpes neergestreken. Inmiddels wonen ze al jaren in het authentieke dorpje Puy Saint Vincent op 1450 meter hoogte. Met het chalet AlpeLune bieden zij een thuis in het zonnigste deel van de Franse Alpen voor actieve vakantiegangers. Het chalet is persoonlijk, authentiek en toch modern met ruime kamers, goede bedden en een wellnessruimte met sauna en jacuzzi.  Een beetje Nederlands én een beetje Frans. Je zult hier verblijven op een 2 of 3 persoonskamer. Het is een bijzondere plek waar je je snel thuis zult voelen!

Paklijst

Bekijk onze paklijst om te controleren of je nog iets nodig hebt.

zaterdag | Reisdag

Vandaag gaat het feest beginnen! Je reist op eigen gelegenheid naar Puy Saint Vincent. We denken graag met je mee als je wilt carpoolen. Met de trein reizen kan ook, dan halen we je op in L’Argentière-les-Ecrins. Aan het einde van de middag leren we elkaar kennen met een drankje op het terras en het uitzicht op de bergen. Rond 19.30 uur genieten we van een heerlijk diner, gemaakt door onze kok Annemarie.  Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je met ons mee voor een relaxte Mountain Urban Trail door Puy Saint Vincent, het bergdorpje waar je deze week verblijft.

6 kilometer en 150 meter klimmen

zondag | De eerste bergtrails op!

Ochtend | Kennismakingstrail
We trailen over de meest vlakke paadjes van Puy Saint Vincent. Ze traverseren van links naar rechts over de flanken van de berg. Onderweg krijg je een goed beeld van de vallei. Aan het einde van de week zul je de bergen gaan herkennen. Misschien heb je er wel opgestaan!

6 kilometer en 160 meter klimmen

Middag |Trail uitje
Nu het toch vakantie is … mag jij kiezen wat je wilt doen. We kunnen vanmiddag natuurlijk weer de paden op. Reken erop dat we er ook vanaf gaan, want er ligt een kleine uitdaging in het verschiet ;-). Wil jij liever starten met een half dagje trailen? Dan is daar is alle ruimte voor en je kun je heerlijk van de Wellness genieten bij het chalet.

4 kilometer en 250 meter klimmen

Avond | Optionele Workshop
We delen vanavond kennis en ervaringen over de belangrijkste elementen die je tegen kunt komen tijdens het trailen in de bergen. Denk aan: weerkunde, navigeren en materiaal.

maandag | Hop Hop Hop, naar de top!

Ochtend | Huistop Les Têtes
Ook vandaag starten & eindigen we weer op het terras van ons luxe Chalet. De trail begint met een stevige klim naar Col de la Pousterle. Als we daar aankomen, blazen we even uit en genieten van het uitzicht! Hierna gaan we verder omhoog, maar dit voelt een stuk milder voor de klimbenen. Brede paden wisselen speelse stukken af. Op de top sta je 2000 meter hoger dan Nederland en heb je een fantastisch 360 graden uitzicht! We vertellen je graag wat je ziet en nemen er even lekker de tijd voor. De afdaling is 100% singletrail.

14 kilometer en 650 meter klimmen (wil je korter lopen? Dat kan! Dan loop je ongeveer 9 kilometer met 350 hoogtemeters)

Middag
Vrij! Je kunt lekker een boek lezen, de sauna en jacuzzi in, een stukje wandelen. Net waar jij zin in hebt!

dinsdag | Crête de la Rortie

Vandaag rijden we een stukje met de auto. We parkeren de auto in de Freissinières vallei. De trail begint heerlijk vlak langs een wildstromende rivier met frisse lentegeuren. Na een paar kilometer begint het klimmen en dat zal voor veel van ons al snel overgaan op stevig wandelen. Na een aantal bochtjes komen we in ander terrein dat meer afvlakt. Je denkt bijna dat het klimmen erop zit, maar we worden verrast door een ‘klim en klauterstukje’ dat het kind in je losmaakt. Op de graat kijk je naar twee valleien in één moment. Dat blijft magisch!

Boven maken we van iedereen een topfoto om daarna aan de afdaling te beginnen. Slingerend omlaag heb je al snel de smaak te pakken. Af en toe is het fijn om stil te staan om het veranderende uitzicht in je op te nemen, en dan … zoeff weer lekker omlaag! We cruisen door een klein gehuchtje om al snel weer bij de auto te staan!

12 kilometer en 700 meter klimmen

woensdag | Zie, voel, hoor en proef het bergwater

Met de zichtbaar smeltende sneeuw om ons heen gaan we vandaag op zoek naar wild stromend water. We vertrekken vanaf ons Chalet over de Sentier de Caneaux. Langs het water en dus behoorlijk vlak! Na 5 km kunnen we elkaar niet meer verstaan. Een wild stromende rivier dendert onder het bruggetje door waar we op staan. Het water spat omhoog! We drinken wat en na het maken van de foto’s gaan we verder op een kort klimmetje. We duiken nu de Narreyroux vallei in. Een bijzondere plek waar je in deze tijd van het jaar hooguit de locale thee & kruidenplukster tegen kunt komen.

In Narreyroux hebben we ineens een heel ander uitzicht. Grote ruige rotswanden staan indrukwekkend om ons heen. Toch doet de vallei lieflijk aan met de miljoenen bloemetjes, vlinders en lentekleuren. We gaan de verleiding om dieper de vallei in te rennen niet tegenhouden en trailen tot we goed zicht hebben op enorme waterval.

Na een pauze beginnen we gestaag met een mooie klim over een heerlijk bergpaadje. Af en toe zullen we kleine sneeuwveldjes moeten oversteken en voor we het weten zijn we op het hoogste punt om weer af te dalen richting huis.

15 kilometer en 800 meter klimmen

donderdag | Zicht op de gletsjer

Vandaag rijden we in een half uur naar het einde van de vallei. Daar waar het avontuur begint voor heel veel bergliefhebbers! In deze tijd van het jaar zullen we een enkele wandelaar of alpinist tegenkomen, maar misschien zijn het alleen de marmotten die we spotten. De omgeving is groots en indrukwekkend. We laten de afslag naar de Glacier Noir links liggen en slaan links af naar de Glacier Blanc. Het is een heen & weertje, maar zó bijzonder dat we je deze route en ambiance graag laten zien.

15 kilometer en 800 meter klimmen

vrijdag | Koninginne Etappe!

Voor vandaag zoeken we een prachtige trail die het beste bij de omstandigheden van die dag en groep passen. Laat je verrassen!

15 – 20 kilometer en 800 hoogtemeters

zaterdag

Met een hoofd en trailbenen vol herinneringen, reis je vandaag na het ontbijt weer terug naar huis.

Heen- en terugreis

Deze Trailrunweek is in Puy Saint Vincent in Zuid Frankrijk.

Met de auto

Puy Saint Vincent is goed te bereiken via Col de Lautaret. Je kunt ook via de Fréjus tunnel. Dit is niet korter, maar wel duurder.

We stimuleren carpoolen!
Na inschrijving voegen we je toe aan de whatsapp groep van deze reis en kun je een oproepje plaatsen om samen te carpoolen.

Met de trein
Per (nacht)trein kun je naar L’Argentière-les-Ecrins. Daar kunnen wij – of één van de andere trailers – je ophalen (ongeveer een 15 minuten vanaf Puy). Kijk op NS Internationaal of Trainline.fr.