Ontdek het trailrunnen in de Ecrins

Deze week is ideaal om voor een eerste keer kennis te maken met het trailen in de bergen.

Elke dag trailen we 10 tot 15 km door het prachtige Nationaal Parc des Ecrins. Onderweg krijg je persoonlijke tips om te leren hoe je makkelijker kunt klimmen en dalen. We genieten van de heerlijke zon en alle kleuren en geuren in de Hautes-Alpes van de Ecrins. We verblijven in een luxe chalet waar we goed verzorgd worden met heerlijke maaltijden en fijne wellness!

Voor wie

 • Je bent gek op de bergen en een actief buitenleven
 • Je bent minimaal twee jaar geleden gestart met hardlopen
 • Je bent gewend regelmatig te sporten
 • Je kunt een maand voor vertrek zonder problemen 20 kilometer (heel rustig) hardlopen
 • Je geniet van heel veel buiten zijn gecombineerd met een comfortabel verblijf

Daarom is trailrunning zo gaaf!

Deze video hebben we opgenomen in samenwerking met de NKBV met beelden uit deze reis.

Het verblijf

We verblijven in Luxe Chalet AlpeLune. In 2003 zijn Vincent & Ilonka in deze vallei neergestreken. Inmiddels wonen ze al jaren in het authentieke dorpje Puy Saint Vincent op 1450 meter hoogte. Met het chalet AlpeLune bieden zij een thuis in het zonnigste deel van de Franse Alpen voor actieve vakantiegangers. Het chalet is persoonlijk, authentiek en toch modern met ruime kamers, goede bedden en een wellnessruimte met sauna en jacuzzi.  Een beetje Nederlands én een beetje Frans. Je zult hier verblijven op een 2 of 3 persoonskamer. Het is een bijzondere plek waar je je snel thuis zult voelen!

Groep & begeleiding

De reis is altijd onder leiding van een ervaren International Mountain Leader en een (assistent) hardlooptrainer. De reis gaat door vanaf 6 trailers en er kunnen maximaal 20 trailers mee.

Paklijst

Bekijk onze paklijst om te controleren of je nog iets nodig hebt.

 

Wanneer

4 t/m 11 juni | Lente Editie

De lente editie in juni laat je kennismaken met de ontluikende lente in de Ecrins. Het is een bijzonder stil seizoen. We zullen bijna niemand tegenkomen in de bergen. Je loopt tussen eindeloze kleuren en geuren, dartelende vlinders en we gaan de laatste sneeuwveldjes tegenkomen die de winter heeft achter gelaten. De natuur maakt je zichtbaar deelgenoot van deze fantastische seizoenswisseling. Nieuwe energie! De zon laat zich volop zien en je zal vooral in korte broek en t-shirt lopen.

Programma

Tijdens deze trailrunweek laten we je met veel enthousiasme trailend het prachtige Nationaal Parc des Ecrins zien! Het basis-dagprogramma is als volgt:

 • 07.30 uur rek & strek
 • 08.00 uur ontbijt
 • 09.00 uur klaarmaken
 • 09.30 uur we gaan de trails op!
 • 19.30 uur diner

zaterdag | Reisdag

Vandaag gaat het feest beginnen! Je reist op eigen gelegenheid naar Puy Saint Vincent. We denken graag met je mee als je wilt carpoolen. Met de trein reizen kan ook, dan halen we je op in L’Argentière-les-Ecrins. Aan het einde van de middag leren we elkaar kennen met een drankje op het terras en het uitzicht op de bergen. Rond 19.30 uur genieten we van een heerlijk diner, gemaakt door onze kok Annemarie.  Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je met ons mee voor een relaxte Mountain Urban Trail door Puy Saint Vincent, het bergdorpje waar je deze week verblijft.

6 km en 150 meter klimmen

 

zondag | De eerste bergtrails op!

Ochtend | Kennismakingstrail
We trailen over de meest vlakke paadjes van Puy Saint Vincent. Ze traverseren van links naar rechts over de flanken van de berg. Onderweg krijg je een goed beeld van de vallei. Aan het einde van de week zul je de bergen gaan herkennen. Misschien heb je er wel opgestaan!

6 km en 160 meter klimmen

Middag | Techniektraining Trail
Nu het toch vakantie is … gaan we vanmiddag natuurlijk weer de paden op! Reken erop dat we er ook vanaf gaan ;). Onderweg zorgen we voor leuke uitdagingen om je trailrunskills te verbeteren.

4 km en 250 meter klimmen

Avond | Workshop
We delen vanvond kennis en ervaringen over de belangrijkste elementen die je tegen kunt komen tijdens het trailen in de bergen. Denk aan: weerkunde, navigeren en materiaal.

 

maandag | Hop Hop Hop, naar de top!

Ochtend | Huistop Les Têtes
Ook vandaag starten & eindigen we weer op het terras van ons Luxe Chalet. De trail begint met een stevige klim naar Col de la Pousterle. Als we daar aankomen blazen we even uit en genieten van het uitzicht! Hierna gaan we verder omhoog, maar dit voelt een stuk milder voor de klimbenen. Brede paden wisselen speelse stukken af. Op de top sta je 2000 meter hoger dan Nederland en heb je een fantastisch 360 graden uitzicht! We vertellen je graag wat je ziet en nemen er even lekker de tijd voor. De afdaling is 100% singletrail.

14km en 650 meter klimmen (wil je korter lopen? Dat kan! Dan loop je ongeveer 9km met 350hm)

Middag
Vrij! Je kunt lekker een boek lezen, de sauna en jacuzzi in, een stukje wandelen. Net waar jij zin in hebt!

 

dinsdag | Crête de la Rortie

Vandaag rijden we een stukje met de auto. We parkeren de auto in de Freissinières vallei. De trail begint heerlijk vlak langs een wildstromende rivier met frisse lentegeuren. Na een paar kilometer begint het klimmen en dat zal voor veel van ons al snel overgaan op stevig wandelen. Na een aantal bochtjes komen we in ander terrein dat meer afvlakt. Je denkt bijna dat het klimmen erop zit, maar we worden verrast door een ‘klim en klauterstuk’ dat het kind in je losmaakt. Op de graat kijk je naar twee valleien in één moment. Dat blijft magisch!

Boven maken we van iedereen een topfoto om daarna aan de afdaling te beginnen. Slingerend omlaag heb je al snel de smaak te pakken. Af en toe is het fijn om stil te staan om het veranderende uitzicht in je op te nemen, en dan … zoeff weer lekker omlaag! We cruisen door een klein gehuchtje om al snel weer bij de auto te staan!

12 km en 700 meter klimmen

 

woensdag | Zie, voel, hoor en proef het bergwater

Met de zichtbaar smeltende sneeuw om ons heen gaan we vandaag op zoek naar wild stromend water. We vertrekken vanaf ons Chalet over de Sentier de Caneaux. Langs het water en dus behoorlijk vlak! Na 5 km kunnen we elkaar niet meer verstaan. Een wild stromende rivier dendert onder het bruggetje door waar we op staan. Het water spat omhoog! We drinken wat en na het maken van de foto’s gaan we verder op een kort klimmetje. We duiken nu de Narreyroux vallei in. Een bijzondere plek waar je in deze tijd van het jaar hooguit de locale thee & kruidenplukster tegen kunt komen.

In Narreyroux hebben we ineens een heel ander uitzicht. Grote ruige rotswanden staan indrukwekkend om ons heen. Toch doet de vallei lieflijk aan met de miljoenen bloemetjes, vlinders en lentekleuren. We gaan de verleiding om dieper de vallei in te rennen niet tegenhouden en trailen tot we goed zicht hebben op enorme watervallen.

Na een pauze beginnen we gestaag met een mooie klim over een heerlijk bergpaadje. Af en toe zullen we kleine sneeuwveldjes oversteken en voor we het weten zijn we op het hoogste punt om weer af te dalen richting huis.

15km / 800 meter klimmen

 

donderdag

Vandaag rijden we in een half uur naar het einde van de vallei. Daar waar het avontuur begint voor heel veel bergliefhebbers! In deze tijd van het jaar zullen we een enkele wandelaar of alpinist tegenkomen, maar misschien zijn het alleen de Marmotten die we spotten. De omgeving is groots en indrukwekkend. We laten de afslag naar de Glacier Noir links liggen en slaan links af naar de Glacier Blanc. Het is een heen&weertje, maar zó bijzonder dat we je deze route en ambiance graag laten zien.

12 km / 500 meter klimmen

 

vrijdag | Koninginne Etappe!

Voor vandaag zoeken we een prachtige trail die het beste bij de omstandigheden van die dag en groep passen. Laat je verrassen!

Maximaal 15km / 800 hm

 

zaterdag

Met een hoofd en trailbenen vol herinneringen reis je vandaag na het ontbijt weer terug naar huis.

Heen- en terugreis

Deze Trailrunweek is in Puy Saint Vincent in Zuid Frankrijk.

Met de auto

Puy Saint Vincent is goed te bereiken via Col de Lautaret. Je kunt ook via de Fréjus tunnel. Dit is niet korter, maar wel duurder.

We stimuleren carpoolen!
Na inschrijving voegen we je toe aan de whatsapp groep van deze reis en kun je een oproepje plaatsen om samen te carpoolen.

Met de trein
Per (nacht)trein kun je naar L’Argentière-les-Ecrins. Daar kunnen wij – of één van de andere trailers – je ophalen (ongeveer een 15 minuten vanaf Puy). Kijk op NS Internationaal of Trainline.fr.

 • Les Têtes, Col de la Pousterle,