Rugzak

Welke trailrunrugzak heb ik nodig voor mijn reis van Bergtrails.com?

Om een goed beeld te krijgen van het niveau van onze reizen hebben we per reis een schaling toegepast op de onderwerpen: trailrunniveau (fysiek), comfort (verblijf), ervaring (met het trailen in de bergen) en rugzak (gewicht).Heuptasje of kleine rugzak 

In de heuptas of kleine rugzak neem je mee wat je nodig hebt om één tot maximaal twee uur te kunnen hardlopen of trailrunnen. Denk aan wat water en een kleine snack om te eten. Onze Trailrunclinics vallen in deze categorie.


Lichte trailrunrugzak

Je gaat de trails op met een goed zittende trailrunrugzak van 8-15 liter. Daarin zit wat te eten, drinken, een kleine EHBO en een water- & winddicht jack. De rugzak weegt zo’n 2 kg. Als je loopt heb je eigenlijk niet eens in de gaten dat je de rugzak draagt. Het is ideaal als de rugzak handige vakjes aan de voorkant heeft waar je direct bij kunt, dan hoef je niet te stoppen als je even een foto wilt maken of snel wat wilt weten.


Goed gevulde trailrunrugzak

Je gaat op pad met een trailrunrugzak van zo’n 12 – 18 liter die je goed zit en op meerdere punten vast kunt maken. In de rugzak zit alles wat je nodig hebt voor een mooie dag in de bergen. Iets voedzaams om te eten, minimaal 1,5 liter vocht in een waterzak of softflasks, een wind- en waterdicht jack, een droog shirt, een kleine EHBO en zo nog wat items. Je rugzak weegt 2 tot 4 kg.

Kijk op onze paklijst om te kijken of je alles hebt.


Trailrunrugzak waarin alles zit dat we een week nodig hebben

Je gaat op pad met een trekking trailrunrugzak van zo’n 25 – 35 liter die je goed zit en je zowel op de borst als heupen vast kunt maken. Ga uit van een gewicht van zo’n 6 – 8 kg incl. 1,5 liter water en een slaapzak.

Bekijk ook onze paklijst. Je kunt deze rugzak ook huren.


Zware Trailruntrekkingrugzak

Je gaat op pad met een trekking trailrunrugzak van zo’n 35 – 45 liter die je goed zit en je zowel op de borst als heupen vast kunt maken. Ga uit van een gewicht van zo’n 7 – 10 kg incl. 1,5 liter water, een slaapzak en eten voor een aantal dagen.


Kijk ook eens naar

Voor de mooiste reis adviseren we je om onderstaande pagina’s met aandacht door te nemen.