Trailrunniveau

Welke conditie heb ik nodig om mee op reis te kunnen met Bergtrails.com?

Om een goed beeld te krijgen van het niveau van onze reizen hebben we per reis een schaling toegepast op de onderwerpen: trailrunniveau (fysiek), comfort (verblijf), ervaring (met het trailen in de bergen) en rugzak (gewicht).Trailruns van 1 – 2 uur over goed begaanbare paden

Je bent gezond en beweegt met enige regelmaat en je bent net begonnen met hardlopen. Je geniet van veel buiten zijn op een actieve en ontspannen manier.

Voorbereidingstips voor dit trailrunniveau ➤


Trailruns van 2 – 4 uur per dag met hoogteverschillen tot 400 meter over goed begaanbare paden

Een actieve levensstijl vind je fijn en belangrijk. Een paar keer per week besteed je hier bewust aandacht aan. In de vorm van hardlopen, trailrunnen,  fietsen of wandelen. Misschien beoefen je daarnaast nog een sport die goed bij je past en je veel plezier aan beleefd. Je bent fit en samen met anderen loop je misschien niet voorop, maar prima mee kunt komen terwijl je een gesprek voert. Af en toe je grens verleggen op een comfortabele manier en onder begeleiding spreekt je wel aan.

Voorbereidingstips voor dit trailrunniveau ➤


Trailruns van 3 – 6 uur per dag met hoogteverschillen van 800 meter over bergpaden met wortels, rotsen en soms losse stenen.

Jij bent fit! Je leeft bewust met aandacht voor beweging, gezond eten en voldoende slaap. Het lukt misschien niet altijd, maar je vindt het belangrijk genoeg om deze levensstijl zoveel mogelijk te verweven in je dagelijkse leven. Je sport minimaal drie momenten per week in de vorm van hardlopen, trailrunnen, fietsen, zwemmen of een andere duursport. Als je samen met anderen beweegt merk je dat het je weinig moeite kost om mee te komen. En tegelijkertijd een praatje maken gaat ook prima.

Voorbereidingstips voor dit trailrunniveau ➤


Trailruns van 4 – 8 uur per dag met hoogteverschillen vanaf 1000 meter over moeilijk begaanbare en/of steile paden vooral boven de boomgrens.

Je houdt van avontuur en een fysieke uitdaging. Het is geen probleem als de tocht een uur (of twee 😁) langer duurt dan gepland. Waarschijnlijk krijg je er een mooie extra top of col op je netvlies voor terug en daarvoor ben jij graag langer onderweg. In de hut help je graag een handje mee als dat nodig is. Sport en bewegen speelt een prominente rol in je leven en daardoor ben je eigenlijk het hele jaar fit. Met name duursporten zoals hardlopen, fietsen of zwemmen passen goed bij jou.

Voorbereidingstips voor dit trailrunniveau ➤


Trailruns van 6 – 10 uur met hoogteverschillen meer dan 1500 meter over technisch en alpine terrein.

Je houdt van avontuur en een fysieke uitdaging. Het is geen probleem als de tocht een uur (of twee 😁) langer duurt dan gepland. Als het nodig is help je een ander graag en ‘samen uit samen thuis’ spreekt je ook aan. Sport en bewegen speelt een prominente rol in je leven en daardoor ben je eigenlijk het hele jaar fit. Met name duursporten zoals hardlopen, fietsen of zwemmen passen goed bij jou.

Voorbereidingstips voor dit trailrunniveau ➤


Kijk ook eens op