Trailrunniveau

Welke conditie heb ik nodig om mee op reis te kunnen met Bergtrails.com?

Om een goed beeld te krijgen van het niveau van onze reizen hebben we per reis een schaling toegepast op de onderwerpen: trailrunniveau (fysiek), comfort (verblijf), ervaring (met het trailen in de bergen) en rugzak (gewicht).Trailruns van 1 – 2 uur over goed begaanbare paden

Je bent gezond en beweegt met enige regelmaat en je bent net begonnen met hardlopen. Je geniet van veel buiten zijn op een actieve en ontspannen manier.


Trailruns van 2 – 4 uur per dag met hoogteverschillen tot 400 meter over goed begaanbare paden

Een actieve levensstijl vind je fijn en belangrijk. Een paar keer per week besteed je hier bewust aandacht aan. In de vorm van hardlopen, trailrunnen,  fietsen of wandelen. Misschien beoefen je daarnaast nog een sport die goed bij je past en je veel plezier aan beleefd. Je bent fit en samen met anderen loop je misschien niet voorop, maar prima mee kunt komen terwijl je een gesprek voert. Af en toe je grens verleggen op een comfortabele manier en onder begeleiding spreekt je wel aan.

Ben je nu ongeveer op het niveau van 1 ster en wil je graag met een 2-sterrenreis mee dan kun je je conditie 2 maanden voor de reis flink verbeteren door naast je huidige activiteiten 3x per week een half uur extra te gaan hardlopen of fietsen en twee keer per week een 10 minuten krachttraining / corestability training te gaan doen. Neem contact met ons op als je een persoonlijk advies wil. We denken graag mee met een voorbereiding die bij jou en de reis die je op het oog hebt past!


Trailruns van 3 – 6 uur per dag met hoogteverschillen van 800 meter over bergpaden met wortels, rotsen en soms losse stenen.

Jij bent fit! Je leeft bewust met aandacht voor beweging, gezond eten en voldoende slaap. Het lukt misschien niet altijd, maar je vindt het belangrijk genoeg om deze levensstijl zoveel mogelijk te verweven in je dagelijkse leven.

Je sport minimaal drie momenten per week in de vorm van hardlopen, trailrunnen, fietsen, zwemmen of een andere duursport. Als je samen met anderen beweegt merk je dat het je weinig moeite kost om mee te komen. En tegelijkertijd een praatje maken gaat ook prima.

Ben je nu ongeveer op het niveau van 2 sterren en wil je graag met een 3-sterrenreis mee dan kun je je conditie 2 maanden voor de reis flink verbeteren door naast je huidige activiteiten 3x per week: een half uur te gaan hardlopen óf een uur te fietsen en twee keer per week een tien minuten krachttraining / corestability training te gaan doen. Neem contact met ons op, we denken graag mee met een voorbereiding die bij jou en je de reis die je op het oog hebt past!


Trailruns van 4 – 8 uur per dag met hoogteverschillen vanaf 1000 meter over moeilijk begaanbare en/of steile paden vooral boven de boomgrens.

Je houdt van avontuur en een fysieke uitdaging. Het is geen probleem als de tocht een uur (of twee 😁) langer duurt dan gepland. Waarschijnlijk krijg je er een mooie extra top of col op je netvlies voor terug en daarvoor ben jij graag langer onderweg. In de hut help je graag een handje mee als dat nodig is.

Sport en bewegen speelt een prominente rol in je leven en daardoor ben je eigenlijk het hele jaar fit. Met name duursporten zoals hardlopen, fietsen of zwemmen passen goed bij jou.

Ben je nu ongeveer op het niveau van 3 sterren en wil je graag mee met een 4-sterrenreis? Dan kun je je conditie in 2 maanden flink verbeteren door naast je huidige activiteiten 3x per week een uur te gaan hardlopen of 1,5 uur te fietsen en twee keer per week een kwartier krachttraining / corestability training te gaan doen. Neem contact met ons op, we denken graag mee met een voorbereiding die bij jou en je de reis die je op het oog hebt past!


Trailruns van 6 – 10 uur met hoogteverschillen meer dan 1500 meter over technisch en alpine terrein.

Je houdt van avontuur en een fysieke uitdaging. Het is geen probleem als de tocht een uur (of twee 😁) langer duurt dan gepland. Als het nodig is help je een ander graag en ‘samen uit samen thuis’ spreekt je ook aan.

Sport en bewegen speelt een prominente rol in je leven en daardoor ben je eigenlijk het hele jaar fit. Met name duursporten zoals hardlopen, fietsen of zwemmen passen goed bij jou.

Ben je nu ongeveer op het niveau van 4 sterren en wil je graag mee met een 4-sterrenreis? Dan kun je je conditie in 2 maanden flink verbeteren door naast je huidige activiteiten 3x per week een uur te gaan hardlopen of 1,5 uur te fietsen en drie keer per week twintig minuten krachttraining / corestability training te gaan doen. Neem contact met ons op, we denken graag mee met een voorbereiding die bij jou en je de reis die je op het oog hebt past!


Kijk ook eens op