Ervaring

Welke ervaring is nodig om mee te kunnen met onze Trailrunreizen?

Om een goed beeld te krijgen van het niveau van onze reizen hebben we per reis een schaling toegepast op de onderwerpen: trailrunniveau (fysiek), comfort (verblijf), ervaring (met het trailen in de bergen) en rugzak (gewicht).Je hebt het trailrunnen net ontdekt!  

Het trailen in de bergen lonkt. Elke keer als je een foto of film ziet van mooie bergpaden en indrukwekkende uitzichten denk je ‘dat wil ik ook!’ Hardlopen vind je leuk, zaadje voor het trailrunnen in de bergen is gelegd, maar je hebt nog niet veel ervaring. Niet in Nederland, laat staat in de bergen. Je wil dolgraag weten wat ervoor nodig is om met een reis van Bergtrails.com mee te kunnen. We nodigen je van harte uit op een trailrunclinic in Nederland om samen te brainstormen welke reis bij je past en wat ervoor nodig is. Bekijk de Trailrunclinics agenda om te checken wanneer de eerstvolgende dag is waar we elkaar kunnen ontmoeten. Een berichtje sturen of bellen kan natuurlijk ook altijd! Je vraag direct stellen kan ook via onze chatbox!


Wel bekend met hardlopen en/of trailrunnen, maar nog niet in de bergen

Je trailt één of twee keer per week in de bossen of door de duinen van Nederland. Met een lichte dagrugzak gevuld met water, wat eten en extra kleding. Vijf tot acht kilometer hardlopen is geen probleem voor jou. Dit lukt misschien niet altijd, maar je geniet ervan. Het oneffen terrein die je in Nederland kunt vinden, met de mooie uitzichten als beloning. Je bent gewend om op hardloop of zelfs trailrunschoenen te lopen.


Ervaring met wandelen of trailen in de bergen is een pré

Je loopt al jaren hard, in Nederland en in je vakantie zoek je graag nieuwe plekken te voet op. Hoog of laag. Je voelt je comfortabel met het trailrunnen in nieuw terrein en verschillende ondergronden. Je bent tredzeker op de paden in de bossen, op wortelpaden en stenen of rotsen die vast liggen. Ook het weer deert je niet. Je kleed je goed aan en je trekt er ook op de slecht-weer-dagen lekker op uit. België, Duitsland of het middengebergte in de Alpenlanden van Europa heb je al wel wat wandel- of trailrunervaring. België en Duitsland ben je misschien ook al wel eens geweest voor een paar mooie tochten. Meerdaags hardlopen is geen probleem voor jou en je loopt één of twee keer per maand een afstand van minimaal 20 km.


Jij hebt veel ervaring met het trailrunnen in de bergen

Als we jou spreken doen we veel inspiratie op over de mooie bergplekken waar je bent geweest. Verschillende Alpenlanden of misschien heb je wel één favoriet waar je veel ervaring hebt opgedaan. Toppen, cols, meren, je herinneringen zijn eindeloos. In de zon, regen of onverwachte sneeuw. Je kunt ook vast vertellen over een tocht waarin jij of jullie even de weg kwijt waren, hoe dat zo kwam en wat je daarvan hebt geleerd. Een halve marathon in Nederland of België kun je binnen de twee uur afleggen. Als je je niet comfortabel voelt, kun je dit aangeven en met een tip of stukje coaching van de gids met wie je op pad bent lukt het dan toch. Met een trotse glimlach aan het einde van de dag! De bergen buiten Europa trekken je ook of je bent er zelfs al geweest. Jij bent een ervaren hardloper, bergwandelaar en/of trailrunner met dank aan alle belevenissen die je vroeger, maar ook nog recentelijk – de afgelopen 2 jaar – hebt gedaan. Meerdaagse afstanden van van 15-20km in geaccidenteerd terrein hardlopen is geen probleem voor jou.


Expedities en grensverleggend!

In deze reizen heb je veel kennis en ervaring in de bergen en met het trailrunnen nodig. Er wordt op fysiek, technisch, conditioneel, sociaal en mentaal vlak veel van je gevraagd zodat we het met elkaar goed hebben in de bergen.  Jij bent een ervaren hardloper, bergwandelaar en/of trailrunner vooral de laatste twee jaar ben je actief geweest. Meerdaagse afstanden van van 20 – 35 km in geaccidenteerd terrein hardlopen is geen probleem voor jou.


Kijk ook eens op

Voor de mooiste reis adviseren we je om onderstaande pagina’s met aandacht door te nemen.