Verslag NKBV Bergsportdag 2024

18 maart 2024 Uit Door jantiene

Afgelopen zondag stonden we op de NKBV Bergsportdag. Het is alweer 4 jaar geleden dat deze door kon gaan. Daarna kwam Corona en was het NBC Congresgebouw niet beschikbaar na een brand. Extra fijn dus dat deze dag weer door kon gaan na al deze perikelen. In een prachtig nieuw pand! De tickets waren snel uitverkocht aan 3000 bergsportliefhebbers en Michel en ik (Jantiene) waren een paar maanden geleden al met de preps begonnen.

Vier reisorganisaties

Want … in de afgelopen vier jaar is er veel veranderd. Naast Bergtrails en Bergwandelen.com organiseren we nu ook reizen vanuit Nunatak en Leading Mountains. Aan Michel en mij de uitdaging om alle reisorganisaties op 12m2 goed in beeld te brengen. Een hele leuke opdracht waar we vooraf al veel plezier in hadden. We geloofden in ‘Less is more’ en dat wij er vooral moeten zijn! Hoewel we midden in het winterseizoen zitten en onze gidsen in Noorwegen, IJsland en Zwitserland vertoeven stonden we er maar mooi met een topteam voor deze dag. En zo konden alle vragen van elke organisatie persoonlijk beantwoord worden door Jeroen, Michel, Corien, Yvon, Sanne, Anneke en mij. Met minder mensen hadden we ook niet willen zijn, want we waren vrijwel continue allemaal in gesprek. Ik was mijn stem al bijna kwijt toen onze lezing nog moest beginnen πŸ˜‚.

Onze vormgeefster Jolanda had een mooi ontwerp gemaakt voor een doek van 4×3 meter. Hij was zo groot dat we midden in de bergen stonden. We hadden een hele mooie plek gekregen, gezellig tegenover Helma en Omar van Maroc Travel waar we al jaren mee samenwerken en Richard, onze partner La Sportiva was onze achterbuurman.

NKBV Bergsportdag 2024

Lezing ‘Bergtrailen voor iedereen’

Om 14.45 uur stonden Anneke en ik voor zaal 12 in een lange rij. Deze bleek voor onze presentatie te zijn. Ik was meer bezig geweeest met de inhoud dan dat er uberhaupt mensen in de zaal zouden zitten. Haha. Dat deze vol zou zijn hadden we al helemaal geen rekening mee gehouden. Wat geweldig dat er zoveel animo is voor het trailrunnen, op een beurs waar vooral veel wordt gepresenteerd voor het bergwandelen en klimmen. Er was een klein probleem. We mochten er niet meer in. Door de brand is er een extra security ingezet en deze meneer was duidelijk, niemand meer naar binnen. Maar hey, wij hadden de toverspreuk ‘Maar meneer, wij geven de lezing!

Terwijl ik de techniek in orde maakte konden we mooi het trailrunmateriaal door de zaal laten gaan en informeerde Anneke of er al getraild werd. Ja dus!

Anneke hield de lezing over de onderwerpen:

  • Wat is Trailrunnen
  • Hoe train ik
  • Mentaal
  • Veiligheid = Vrijheid en
  • Voeding

Bij elk onderwerp hadden we foto’s uit eigen archief ter ondersteuning en deelden we persoonlijke tips en bloopers. Je kunt ze maar beter weten 😜. Het was ontzettend leuk om te doen en mooie vragen te beantwoorden. We kijken er naar uit om iedereen tegen te komen op de trails.

NKBV Bergsportdag 2024

Trail en wandelreizen

Het was een dag waarin we volop hebben genoten van inspirerende verhalen, trailers en bergwandelaars die lang geleden zijn meegeweest of pas net een weekje terug zijn van een sneeuwwandelreis. Met de glinstering nog in de ogen bij het terugdenken eraan. Zo mooi πŸ™.

Het mogen meedenken met nieuwe reisdromen blijft een feest om te mogen doen. Zeker nu we zoveel te bieden hebben met niet alleen de reizen van Bergtrails, maar ook die van onze andere reisorganisaties Bergwandelen.com (wandelreizen in Europa), Nunatak (wandelreizen, expedities en individuele reizen buiten Europa) en Leading Mountains (procestrainingen in de bergen). Geweldig als we je hebben gezien gisteren en de NKBV willen bedanken voor de goede organisatie van het event.

Heb je de NKBV dag gemist of wil je ons beter leren kennen?

Winactie

Woensdag maken we vier winnaars bekend die het ORTOVOX smartwool t-shirt hebben gewonnen. Houdt je mailbox en onze Facebook pagina in de gaten 😁.

NKBV Bergsportdag 2024