Werrie Leunissen – International Mountain Leader

“Het maakt niet uit waar ik ben en wat ik in de bergen doe, als ik de beleving maar kan voelen en deze beleving kan delen en iedereen kan enthousiasmeren. Kijk zo mooi als de bergen zijn!”

Werrie is sinds 1986 actief in de bergen. Hij begon met wandelen, alpine beklimmingen en toerskiën, voornamelijk in de Alpen. Zijn passie vindt hij in de bergen. Waar ook ter wereld, van Nepal tot Rusland en Peru. En niet vergeten de Alpen. Daarnaast heeft hij Schotland herontdekt.

Zijn tweede passie is hardlopen en van het hardlopen kwam trailen. Het liefste op onbekende paadjes. Naast het werk als International Mountain Leader is Werrie ook Alpine Toerleider en kliminstructeur bij de NKBV. Zo kan hij nog meer in de bergen zijn, maar in een andere tak van de bergsport: klimmen en gletsjertoeren.

Kort interview met Werrie

Wat betekent het wandelen in de bergen voor jou?

Voor mij zijn de bergen thuis komen. De rust krijgen, het avontuur beleven en genieten van de kleine dingen die groots kunnen zijn.

 

Wat is je favoriete plek in de bergen en waarom?

Ik heb geen echte favoriete plek. Het verandert steeds bij mij, elke plek heeft zijn eigen geheimen en stille plekjes en de natuur is overal groots. Avontuur en beleving zijn overal en die zoek ik graag op. Als ik dan moet kiezen, dan is op dit moment Schotland mijn favoriet.

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?
Wanneer mijn deelnemers met een grote glimlach staan te genieten van de uitdaging en van de bergen!

 

Welke reis of reizen raad je aan van Bergwandelen of Bergtrails en waarom?

Eigenlijk zijn alle reizen supermooi, er is genoeg keuze in wat bij jou past en wat je zoekt als deelnemer. Dit kunnen sneeuwschoenwandeltochten zijn of stevige kampeertrektochten, of wat denk je van de mooie trailrun huttentrektocht in de Vallée de la Clarée en het biertje na de tocht? Het gaat gewoon om genieten en je passie beleven.

 


Maak kennis met het hele team van bergtrails.com >>