Jantiene van Lingen – Marketing & Communicatie

Jantiene houdt van vrijheid, reizen, de bergen, buiten, bewegen en mensen. In 2015 is ze gestart met het organiseren van trailrunreizen in de Franse Ecrins “omdat ze haar plezier van het trailrunnen in de bergen wilde delen”. Daar kwam heel veel bergliefde bij toen ze in 2016 Allard ontmoette. De avontuurlijke bergman in hart & nieren die al jaren wandel- en sneeuwwandelreizen organiseert.

Jantiene van Lingen - Bergtrails.com

Het is haar doel dat jij de mooiste en best passende reis kunt beleven. Zo eentje waar je nog heel lang met een grote glimlach aan terugdenkt! Met haar jarenlange ervaring in de ICT, marketing, design en sportieve samenwerkingen wordt ze er heel blij van om een idee – dat vaak ontstaan is op de trails – van begin tot eind te realiseren.

Interview met Jantiene

Wat betekent het trailrunnen in de bergen voor jou?

De woorden ‘thuiskomen’, ‘avontuur’ en ‘vertrouwen’ komen als eerste in mij op. Ik word er altijd blij van! Tijdens het bewegen door de bergen lijkt alles samen te komen. Alsof ik versmelt met de berg en de mensen met wie ik ben. Ik absorbeer alle geuren, de uitzichten en de continue wisselende ondergrond onder de dunne zolen van mijn La Sportiva Bushido’s  Zalig!

Ik maak altijd een sloot plaatjes om anderen op z’n minst een klein beetje te laten meegenieten van mijn toffe moment ‘in-het-moois’. ‘Delen’ hoort voor mij dus ook bij trailrunnen. Sinds twee jaar is er bij het trailrunnen een extra dimensie bijgekomen met onze lieve wolfhond Tomo! Hij gaat bijna altijd mee op reis en loopt zonder moeite twee keer zoveel hoogtemeters als wij doen.

Mijn mooiste trailrunervaring is de Transalpine Run samen met vriendin Nicole in 2021. Acht dagen trailden we van Zuid Duitsland naar Italië.

Jantiene van Lingen - Bergtrails.com

Wat is je guilty pleasure op de trails?

Dat ik vertrek met een plan en route in mijn Garmin, maar bij de eerste de beste verleidelijke singletrail heel snel anders kan beslissen. Sterker nog: dan zit ik er al op! Dat ik DENK te weten waar ik ben, dat ook nog vrij lang overtuigd kan zeggen tegen mijn mede-trailer, maar meestal toch verdwaal. De guilty pleasure is dat ik DAT juist zo leuk vind. Dat het niet gaat zoals bedacht. Ik ervaar het als avontuur! Daarom heb ik wel altijd een ‘heilige backup gel’ mee of een ‘buisje met cafeïne’. Noem ook dat gerust een guilty pleasure. Op die manier kom ik met mijn verdwaal-capriolen toch altijd – een paar uur later – thuis.

Tip: ga je met mij op pad, neem wat extra eten mee ;-). Conditie upgrade gegarandeerd! 😁

Jantiene van Lingen - Bergtrails.com

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Als ik zie dat het klopt. En het klopt, als jij als trailer mee bent met de reis die het beste bij je past. Qua ambiance en de zwaarte van de reis, maar misschien nog meer de dynamiek met andere reisgenoten en ons als begeleiding. En een toffe klik met de huttenwaard, zodat jij een fijn ‘thuis’ ervaart na een dag buiten in de bergen. Dat ik zie dat we alle ingrediënten van een reis zo hebben kunnen vormgeven dat jij daarmee in een ‘vibe’ (zoals de kinderen zeggen haha) van ‘groots-genieten’ komt. Dat ik door mijn faciliterende rol, mag meegenieten van jouw genieten. Mijn glimlach komt dus van jouw glimlach.

Jantiene van Lingen - Bergtrails.com

Welke reis of reizen raad je aan van Bergtrails en waarom?

De keuze is reuze! Alle reizen zijn mooi en uniek; ik zou altijd even contact met Allard, Martine of mij opnemen. We bespreken graag met je welke ervaring je hebt, waar je naar uitkijkt en welke reis het beste bij jou past. Wil je het trailrunnen in de bergen eens proberen, dan zou ik gaan voor onze Trailrun Trainingsweek vanuit één luxe accommodatie. In de praktijk zien we dat iedereen altijd alles wil zien en lopen, maar hier is ook altijd de mogelijkheid om een dagje over te slaan. Ben je fit en kijk je uit naar avontuur, dan zou ik meegaan met één van onze trailrun trektochten.

Jantiene van Lingen - Bergtrails.com