Maarten Hendriks

Al bijna 9 jaar woon ik in Zwitserland. Daar geniet ik met volle teugen van de enorme speeltuin die ik als mijn achtertuin mag beschouwen. In de eerste jaren als trailrunner in Zwitserland heb ik me vooral gestort op lange wedstrijden (40-80 km). Inmiddels kies ik er veel vaker voor om eigen routes te plannen, met anderen op pad te zijn en zoek ik afwisseling in heerlijk glooiende en stijle technische klimstukken.

De beleving van de bergen, het vinden van de mooiste bergpaadjes en watervallen en de gaafste uitzichten staan voorop.
Ik vind het leuk om anderen te prikkelen en te inspireren om even een bochtje verder te lopen, want wie weet, is net daar het mooiste uitzicht van de dag.

Kort interview met Maarten

Wat betekent het trailrunnen in de bergen voor jou?

Trailrunnen in de bergen is voor mij een onderdeel van mijn leven. Het maakt me gelukkig, geeft me het absolute gevoel van vrijheid. Het voelt zo fantastisch om rennend op bergtoppen te komen en de wereld aan je voeten te hebben.

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Ik ben er voor jou als trailer, ik wijs je de weg, ik informeer je over de moeilijkheid en zwaarte van bepaalde trajecten. Ik moedig je aan waar nodig, maar rem je ook af als ik weet wat er nog komen gaat. Als het moet draag ik je stokken, bouw ik bruggen over rivieren en houd ik je hand vast als je het even te eng vind. Na een dag in de bergen, ben ik het meest gelukkig als ik iedereen met een brede lach terug zie komen.

Wat is je guilty pleasure op de trails?

Als er iemand een zak drop in zijn trailvest weet mee te nemen, dan zal ik er alles aan doen om die te bemachtigen ;-).

Welke reis of reizen raad je aan van Bergtrails en waarom?

Alle reizen hebben natuurlijk een eigen karakter. Belangrijk is vooral dat je kiest voor een reis die bij je past. Overschat, maar onderschat jezelf vooral ook niet. Als je een beginnend trailrunner bent, kies dan voor de reizen met dagafstanden van 10 tot 15 kilometer zoals Formazza in Italië. Heb je veel ervaring en heb je zin in een pittige uitdaging? Dan past de Sardona trail misschien beter bij je. Overweeg dus goed of je qua kracht, techniek en snelheid goed bij de reis past, want dan hebben jij en de hele groep het meeste plezier. We helpen je natuurlijk graag bij het maken van de juiste keuze.