Verslag trailrunclinic Berg & Dal

10 februari 2018 0 Door jantiene

Zaterdag 10 februari 2018 hebben we genoten van de laatste voorbereidende clinic voor de Trailrunweek en het Grand Trail des Ecrins weekend. Het werd een hele gezellige én sportieve ochtend!

We kiezen voor de tweede voorbereidende clinic altijd een gebied in Nederland uit waar lekker geklommen en gedaald kan worden. De locatie werd dit jaar ‘Berg & Dal’. De plaatsnaam was niet alleen goed gekozen, maar het gebied ook. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar, wat is het ontzettend mooi daar!

Geen smoesjes 😉

Onze vaste trainer Jan Stehouwer kon overwacht niet komen. Acacia Falkena, van Leef Bewust Amersfoort wilde wel invallen. Hoera! Sterker nog ‘nu heb ik een goede smoes om tóch te komen’ was haar eerste vrolijke reactie.

Acacia is twee jaar geleden meegeweest met de Trailrunweek, dus ze weet heel goed wat handige trailtips zijn om in juni nog meer te genieten in Zuid Frankrijk!

Altijdsporten.nl Trailrunclinic Berg & Dal

De mooiste paadjes

Het was voor ons heel erg leuk om iedereen weer, of voor het eerst, te ontmoeten terwijl we door de fris groene lentebossen renden.

Allard pakte zijn taak als ‘navigator’ met een grote glimlach op en wist ons naar de langste klimmen, de tofste afdalingen en mooiste uitzichten te koersen. Onderweg voorzag Acacia ons van tips op alle terreinen die we tegenkwamen. We gingen er gelijk mee aan de slag! Even hoorde je geen fluitende vogeltjes meer, dat werd overstemd door veel gehijg en gelach ;).

Altijdsporten.nl Trailrunclinic Berg & Dal

Carlijn van Lieshout vertelde vanuit haar expertise als Sport Fysiotherapeut over het belang van het sterker maken van je ‘core’ alias: de buik- en rugspieren. Dynamische oefeningen zijn hierin het toverwoord. Laat de spieren in je oefeningen samenwerken, net zoals je dat van je lijf op de trails vraagt.

Altijdsporten.nl Trailrunclinic

Heksendans

In het wielercafé van de Heksendans werden we bij terugkomst hartelijk ontvangen met een appel-notentaartje. Acacia en Jantiene pakten tot slot nog hun Trailrunrugzakjes uit om te laten zien wat handig is om mee te nemen als je in Nederland of juist de Alpenlanden de trails op gaat.

De dag werd voor een deel van de groep nog afgesloten met de N70 Trailroute (14km en ruim 400hm). Supergaaf! Er werd dus optimaal genoten van de mooie omgeving.

Trailende fotograaf

Er werden geweldige foto’s gemaakt door Berend-Jan Bel. Hij gaat mee met de Trailrunweek én het Grand Trail des Ecrins Weekend. Hij liep intervallend mee met zijn ‘groooote camera’ om de mooiste plaatjes van ons te schieten. Wauw! En dank je wel!

De foto’s kun je hier bekijken >>

Altijdsporten.nl Trailrunclinic Berg & Dal

Iedereen heel erg bedankt voor het enthousiasme, we wensen jullie heel veel plezier met de laatste voorbereidingen enne … tot in juni in Zuid Frankrijk!

Sta je nog niet ingeschreven voor de Trailrunweek of het wedstrijd weekend van de Grand Trail des Ecrins? Je kunt nog mee! De Trailrunweek is wel bijna vol, dus wacht niet te lang met inschrijven.

Vrolijke groet,

Jantiene