Martine Bakker – International Mountain Leader

Martine is hartstochtelijk buitensporter, die wandelend, rennend of op de mountainbike te vinden is in Nederland, de bergen en bijzondere locaties wereldwijd. Ze begeleidt al sinds 2007 in de zomer en winter actieve outdoor reizen en voelt zich bevoorrecht om met een groep steeds weer een unieke reiservaring te delen. Martine is International Mountain Leader en gecertificeerd voor Wilderness First Aid plus de kopcursus High Mountain.

Kort interview met Martine

Wat betekent het trailrunnen in de bergen voor jou?

Bij elke wandeling in de natuur, ontvang je meer dan je zoekt” is een quote van John Mair. Zo ervaar ik dat ook; bergen versterken dat gevoel nog eens door de indrukkende grootsheid van het landschap. Het betekent voor mij ook tijd waarin ik samen met anderen nieuwe ervaringen op doe: “A journey is best measured in friends, rather than miles.” (Tim Cahill)

Wat is je guilty pleasure op de trails?

Dat is zonder meer een colaatje! Niets lekkerders dan dat bij een verzorgingspost en voor mij een prima sportdrank tijdens een lange trailrun. Als ik een eigen route loop, zit er altijd een miniblikje in mijn trailvest 🙂

Martine Bakker - International Mountain Leader Bergtrails.com

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Ik geniet van het samen actief zijn in de buitenlucht. Ik besteed graag aandacht aan elke deelnemer, de hele groep en de omgeving waarin we te gast zijn. Het begeleiden van deelnemers tijdens een uitdaging op hun niveau, geeft me veel energie. De kern is voor mij ‘genieten’, niet ‘presteren’, en ook met die insteek kunnen we vaak verder, makkelijker en hoger rennen dan we denken. Vanaf een mooi punt of ‘s avonds terugkijkend op de route, kan ik daar enorm van genieten en (stiekem) ook een beetje trots op zijn.

Martine Bakker - International Mountain Leader Bergwandelen.com

Welke reis of reizen raad je aan van Bergtrails en waarom?

Oei, een generiek advies kan ik niet geven. Ooit in Ierland liep ik langs een bordje naast een wandelpad: “Your feet will take you where your heart is”.
Iets minder filosofisch, denk ik dat je het meeste plezier beleeft aan de keuze voor een reis en bestemming die bij je past. Doe iets waar je nu blij van wordt en geschikt is voor jouw niveau. Voor de één is dat de uitdagende Sardona trektocht, voor de andere de trailrun trainingsweek in Val d’Ultimo en wat denk je van het trailavontuur in Oeganda?

Ik ontmoet je graag op één van de vele mooie (trail)paadjes!